Adana'da Gezilecek Yerler ve Adana Mekanlar Rehberi

Ülkemizin gezilecek yerleri ile ünlü, damak tadına düşkünlerinde uğrak noktası olarak bilinen Adana, Akdeniz'in tertemiz atmosferinde konumlanmış Türkiye'nin en gelişmiş illeri arasında yer almaktadır. Adana'da gezilecek yerler nereler? Adana'da mutlaka gidilmesi gereken mekanlar hangileri? Adana'da ne yenir ne içilir? Adana kahvaltı mekanları, Adana hediyelik eşya mağazaları ve Adana hakkında aradığınız ve merak ettiğiniz her şey bu yazımızda size rehber olacak. Adana'yı mercek altına aldığımız bu yazımızda, Adana'ya bir gün yolunuz düşerse gezmediğiniz, görmediğiniz bir yer kalmasın. Keşfe hazırsanız hemen başlayalım.

 

Adana'nın Nesi Meşhur İle Başlamaya Ne Dersiniz ?

 

Akdeniz'in doğusunda, kültürü, doğası ve benzersiz lezzetleriyle tanıdığınız Adana'nın en çok nesi meşhur hiç merak ettiniz mi? Bu soruya birden çok cevap bulmak mümkün Adana'da. Her şeyden önce Adana'dan çıkan ve dünyaca ünlenen birçok isim olduğunu biliyor musunuz? Buradan başlamaya ne dersiniz?

 

 

Aslında ünlülerin şehri olarak da bilinen Adana, Türkiye'de sanat, siyaset ve iş dünyasına bir çok isim kazandırmış bir ilimiz. Bunların sadece bir kısmını sayacak olursak; önceki yıllarda kaybettiğimiz ünlü iş adamı Sakıp Sabancı, ülkemizin ünlü yazarı Yaşar Kemal, yine diğer ünlü yazarlarımızdan Orhan Kemal, ünlü manken ve dizi oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ, ünlü Anadolu rock müziği sanatçısı Haluk Levent, şarkıcı Yaşar ve daha sayamayacağımız yüzlerce isim. Artık ya havasından ya suyundan mı dersiniz, sanki Adana'da doğanlar ünlü olmak için dünyaya geliyor.

 

Adana Kebap

 

Diğer taraftan Adana'nın en meşhur şeyi nedir dediğimizde, muhtemelen aklınıza gelen ilk şey Adana kebap olacaktır. Adana'nın meşhur kebap ustaları tarafından yapılarak, Türkiye ve hatta dünyada ün kazanan meşhur Adana kebabını tatmadan Adana'yı tanımanız mümkün değil. Türkiye'de kebapçıyım diğer her lokantada bulabileceğiniz Adana'nın meşhur kebabını, eğer Adana'ya seyahat edecekseniz bir de Adana'nın meşhur kebapçılarından yemenizi öneririz. Denediğinizde kebaba Adana ön ekinin neden getirildiğini kesinlikle anlayacaksınız. Bir de dip not, Adana'nın ünlü şalgamını ( şalgam suyu olarak da bilinir ), Adana'nın eşsiz kebabı ile denemenizi öneririz.

 

 

Adana'ya bir gezi veya iş seyahati planınız var ve şehrin en lezzetle kebaplarını tatmak istiyorsanız, Adana'nın En İyi Kebapçıları konulu yazımızı incelemeyerek, zaman kaybetmeden meşhur Adana kebabı için en uğrak noktaları öğrenebilirsiniz.

 

Adana Bici Bici

 

Adana'nın nesi meşhur diye sorduğunuzda, enfes Adana lezzetlerinden sonra akla gelen ilk şey sıcakları der herkes. Ama Adanalılar sıcaklara isyan etmek yerine daha tatlı bir çözüm bulmuş. Ne diye soracak olursanız ismi Bici Bici tatlısı. İlk duyduğunuzda ismi biraz ilginç geliyor değil mi? O zaman biraz da ne olduğundan ve nasıl yapıldığından bahsedelim.

 

 

Meşhur Adana Bicisi yada Bici Bicisi olarak adlandırılan bu lezzetli tatlı, buz kalıbının rendelenerek içine gül suyu, nişasta, meyve parçaları ve tatlandırmak için pudra şekeri kullanılan hafif bir tatlı. Adana'nın sıcak yaz günlerinde hemen hemen her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz Adana bicisinin artık sadece bu konseptte hizmet veren dükkanları bile var. Özellikle Adana'ya uçakla gelenler çok iyi bilirler ki, havalimanının çıkışında hemen karşıda yer alan  parkta, yaz günleri onlarca bici bici dükkanı ve seyyar bici bici satıcıları, yolculara eşsiz lezzetler sunmakta. Bici Bici'yi sıcak Adana günlerinde dondurma yerine tercih ederek, daha hafif ve hoş bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz kendinize. 

 

Adana'da Gezilecek Tarihi ve Kültürel Öneme Sahip Yerler

 

Uzaktan bakıldığında, tarım endüstrisinin gelişmişliği ile bilinen Adana, barındırdığı tarihi ve kültürel miraslarla da adından söz ettiren bir şehir. Adana'da tarihi ve kültürel öneme sahip yerleri beraber keşfetmeye var mısınız?

 

Adana Çarşı Hamamı

 

Tarihi Büyük Saat bölgesinde kulenin hemen karşısında konumlanan ancak önünü kapatan dükkanlar sebebiyle bölgede yürürken görülemeyen, aslında bu nedenle de hak ettiği ilgiyi ve dikkati toplayamayan bir yapıdır Çarşı Hamamı. Hala halkın kullandığı bu tarihi hamam 1529 yılından bu yana sapa sağlam ayakta olan bir yapı. Adana'da Çarşı Hamamı'nı gezip görmek isterseniz, özellikle hamamın girişindeki oymaları incelemenizi tavsiye ederiz. Yapının oluşturulduğu dönemlerde oyma sanatının ne kadar gelişmiş olduğu ve Adana'lı ustalarca ne derecede mükemmel olarak kullanıldığı hakkında önemli ipuçları vermekte yapı.

 

Adana'nın Tarihi Hasan Ağa Camii

 

Yüzyıllardır akif olarak kullanılmakta ve bugünde Adana'nın tarihi ve kültürel dokusunu en iyi yansıtan yapılarından biri olan Hasan Ağa Camii'nin, Mimar Sinan tarafından tasarlandığı ve mimari planının ona ait olduğu söylenmekte. Osmanlı İmparatorluğu'nun klasik mimari tarzı kullanılarak tasarlanan bu camii Adana'da türünün tek örneği.

 

Adana'nın Tarihi Irmak Hamamı

 

Adana yüzyılların eskitemediği hamamlarıyla ünlü bir kent. Halkının temizliğe verdiği önemi yansıtan Adana'nın tarihi hamamlarından birisi de Irmak Hamamı. Aslında Roma döneminde oluşturulmuş bir yapı olarak bilinen tarihi Irmak Hamamı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde restore edilmiş ve bugün hala aktif olarak Adana halkına hizmet vermekte.

 

Adana'da Tarihi Taş Köprü'yü Mutlaka Gezin

 

Adana'yı Adana yapan tarihi ve kültürel öneme sahip sembollerden birisi olarak bilinen Taşköprü, Adana'da gezilecek yerlerin en başında gelmekte. Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan bu muhteşem yapı Adana'ya Roma döneminden miras kalmıştır. İlk yapıldığı dönemde 21 gözlü olarak inşa edilmiş olmasına rağmen, bugün restore edilerek 14 gözü ile hala Adana halkının kullanımındadır. Bilinen en eski köprüler arasında yer alan tarihi Taş Köprü, Adana'da medeniyetin göstergesi olarak, birçok ulusal ve global etkinliğine de ev sahipliği yapmaktadır. Adana'ya yolunuz düşerse bu muhteşem mekanı ışıklandırılmış haliyle birde akşam gezip görmenizi öneririz.

 

Adana'nın Tarihi Ulu Camii

 

Adana'nın  1541 yılında inşaatı tamamlanan, hala aktif olarak ibadete açık, tarih derslerinde anlatılan Ramazanoğulları Beyliği döneminde ilk olarak yapımına başlanan bir camiidir. Ulu Camii'nin mimarisi Selçuklu ve Memlüklüler'in izlerini taşır. Merkez Camii olarak bilinen Sabancı Camii'nden sonra şehrin en büyük camii olup, en önemli tarih ve kültür değerine sahip eserlerindendir.

 

Adana'nın Merkez Sabancı Camii

 

Adana'dan Akdeniz'e dökülen ünlü Seyhan Nehri'nin yanı başında inşa edilmiş olan Merkez Sabancı Camii Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun bilinen en büyük eserleri arasında yer almakta. Adana Merkez Park olarak bilinen park bölgesinin kalbine inşa edilen eser, yerden yüksekliği 99 metre olan 6 minareye sahip eşsiz bir yapıdır. Adana'ya geldiğinizde Adana Merkez Park'ta ailenizle güzel bir gün geçirebilir, Seyhan Nehri'nin hemen kenarında konumlanan restoran ve kafeteryalarda lezzetli yemekler yiyebilir ve Adana Merkez Sabancı Camii'ni gezerek sosyal medya hesaplarınız için eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Şunu da bilmenizi isteriz, dini bayramlarda Adana'ya yolunuz düşerse Merkez Camii'nin musluklarından verilen limonata sıcak yaz günlerinde serin bir nefes almanızı sağlayacaktır.

 

Adana'nın Mutlaka Gezilmesi Gereken Mekanı Büyük Saat

 

Türkiye'de eşi benzeri olmayan, ülkenin en büyük saat kulesi olarak bilinen Büyük Saat tam 32 metre yüksekliğinde, Adana'nın kalbinde yer alan tarihi bir yapıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum yılı olan 1881 yılına dayanan tarihi geçmişi ile dönemin modernleşme sembolü olarak inşa edilen Büyük Saat, çevresinde yer alan tarihi çarşılar ve restoranlar ile Adana'nın kurulduğu bölgedir. 1886 yılında yapımı tamamlanan Dolmabahçe Saat Kulesi'nden 5 metre daha uzun olan Büyük Saat bölgesi, Adana'yı ziyaret eden turistlerin ilk uğrak mekanıdır. Bölgede yer alan dükkanlardan ve özellikle Kazancılar adı verilen bölgeden sevdikleriniz için Adana'yı yansıtan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Adana hediyelik eşya dükkanları ile çevrili Büyük Saat bölgesinde yolunuz Kazancılar çarşısına düşerse Adana'nın en ünlü kebapçıları arasında yer alan Kazancılar Restaurant'ta kendinize eşsiz bir Adana kebap ziyafeti çekmek isteyebilirsiniz.

 

Adana Kahvaltı Mekanları İçin Öneriler

 

Güne başladığımızda, sağlam bir kahvaltı tüm günümüzün dinamik ve aktif bir biçimde geçmesini sağlayacaktır. Öyle ki, günün en önemli öğünü olarak tarif edilen kahvaltımız güzel olmazsa gün içerisindeki aktivitelerde zayıf kalabiliriz. Bu nedenle sabah kahvaltısını sıkı bir biçimde yapıp daha dinç ve güçlü bir şekilde günümüzü tamamlayabiliriz. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, güne sıkı bir kahvaltı ile başlamak şart. Adana'ya geldiğinizde de böyle. İşte size Adana ziyaretiniz için her bütçeye ve tercihe uygun Adana Kahvaltı Mekanları önerileri.

 

Adana'da Enes Fırında Kahvaltı Bir Başka

 

Sadece geniş bir lezzet yelpazesi ile sunduğu kahvaltısı değil, menüsünde yer alan diğer lezzetleri ile de iştah kabartan Enes Fırın, Adana Turgut Özal Bulvarı üzerinde yer alan şık mekanında, huzurlu ve damak tadınıza son derece yakışacak birçok kahvaltı seçeneği ile Adana'daki en güzel kahvaltı mekanları arasında. Modern dekorasyonu, kolay ulaşılabilir adresi ve geleneksel Türk kahvaltısının müthiş sunumu ile güzel bir kahvaltı için Enes Fırın'ı kesinlikle önermekteyiz. Kendine ait fırınından çıkan özel lezzetleri kahvaltı beraberinde sunan Enes Fırın'da, sabahları tap taze çıkan kaşarlı pideyi de ayrıca denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

Adana Kültürova Kahvaltı Salonu

 

Sabah kahvaltınızda tazelik, organik lezzetler ve uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız size Adana Kültürova Kahvaltı salonunu tavsiye ediyoruz. Günün en önemli öğünü olan kahvaltınızda tap taze bir çok seçenek, kendi mandıralarında yapılan sütlerden, peynir çeşitleri ve taze kaymak ile zengin bir kahvaltı için Adana Kahvaltı Mekanları dediğinizde akla gelen markalardan biridir Kültürova.

 

Adana Kazım Büfe'de Pratik Bir Kahvaltı'ya Ne Dersiniz?

 

Canınız zengin bir kahvaltı yerine güzel bir tost yemek isterse, pratik bir kahvaltı için Adana'da ilk uğrak noktanız Adana Kazım Büfe olmalı.  Çeşitli tost seçeneklerinin bulunduğu Kazım Büfe'de yiyeceğiniz tostun yanında, namı Türkiye'de herkes tarafından bilinen gurmelerin de onayladığı en iyi muzlu sütü içeceksiniz. Kesinlikle duyduğunuz doğru. Birçok ödüle sahip olan Kazım Büfe hatta Kazım'ın yeri olarak da bilinen Adana kahvaltı mekanları arasında isminden söz ettiren yerin en ünlü menüsü muzlu süt yanında tost. Adana'da kahvaltı mekanı arayışınız için tost beraberinde muzlu sütün size yabancı geldiğini düşünüyorsanız, denedikten hemen sonra milyonlarca kişinin ziyaret ederek onayladığı gibi sizde yanıldığınızı anlayacaksınız.

 

 

Adana Otelleri Rehberi

 

Adana'ya tatil veya iş amaçlı olarak gelip, geceyi veya daha uzun bir süreyi Adana'da geçirecekseniz kalacak yere ihtiyacınız olacak. Eğer Adana'da bir akrabanızda veya arkadaşınızda konaklamayacaksanız Adana otelleri diğer şehir otellerine göre,size oldukça konforlu ve ekonomik bir alternatif olacaktır. Adana'da 5 yıldızlı otellerden tutunda butik konseptte hizmet veren otellere kadar geniş konaklama alternatiflerine sahipsiniz. Adana'ya geldiğinizde hiç zaman kaybetmeden güzel bir konaklama seçeneğine ulaşıp biraz dinlendikten sonra Adana'yı keşfetmeye başlamak istiyorsanız daha önce yayınladığımız Adana otelleri konulu rehber niteliğinde olan makalemize bir göz atarak, burada konaklayabileceğiniz bütçenize ve konfor beklentilerinize uygun en iyi oteller hakkında fikir edinip rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Adana'da Ulaşım

 

Adana'ya uçakla veya otobüsle, hangi taşıt ile geliyor olursanız olun, gerek Adana Havalimanı'ndan gerekse Adana Otogar'dan konaklayacağınız otel ulaşımı için veya günübirlik Adana turu , toplantılarınız ya da her nereye olursa olsun ulaşımınız için birçok seçenek yer almakta. Havalimanından veya herhangi bir noktadan kalacağınız otele veya otelinizden belirlediğiniz gezi noktalarına Adana'da özel şoförlü araç kiralama hizmetleri, transfer hizmetleri veya kendinize özel şoförsüz araç kiralama hizmeti alarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tam da bu noktada Adanacar.com olarak siz değerli seyahat severlere Adana Havalimanı ve Adana şehir merkezi lokasyonlarında hizmet veren ofislerimiz ile, Adana'da tüm ulaşım ihtiyaçlarınıza yönelik, son model araçlarımız ve işinin ehli operasyon ekibimiz eliyle, Adana Havaalanı'nda oto kiralama , noktadan noktaya özel şoförlü ulaşım ve premium bir seyahat seçeneği olan vip araç kiralama hizmetlerimiz için, yılın 365 günü +905422351586 ve +903222354156 nolu telefonlarımız beraberinde https://www.adanacar.com internet sitemizden bizlere 7/24 iletişime geçerek rezervasyonlarınızı telefonda veya online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

Adana'da Bir Sonraki Keşif Nereye

 

İnternet sitemizin Adana'yı Keşfet bölümünde, siz değerli konuklarımız için güzel bir Adana turu veya seyahatinizde sizlere zaman kazandıracak, bütçenizden tasarruf ettirecek ve Adana'yı daha iyi tanımanızı sağlayacak birçok faydalı bilgi sunmaktayız. Bu günkü konumuz Adana'da gezilecek görülecek yerler, iştah kabartacak lezzet mekanları, Adana konaklama seçenekleri ve ulaşım alternatifleriydi. Bir sonraki makalemizde Adana'da yazın nereye gidilir, Adana sıcaklarından kurtulmak için en serin mekanlar konu başlığı ile siz değerli misafirlerimize rehber olacak Adana'nın bunaltıcı sıcaklarından sizi kurtaracak serin ve ferah yerleri tanıtacağız. Adanacar.com'u sosyal medya kanallarından da takip ederek yayınladığımız faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Zamanınızı ayırarak Adanacar.com'u ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, yeni yayınlarımızda tekrar beraber olmayı dileriz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?