Kiralık Araç Kaskosu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Araç kiralama kaskosu, araç kiralama hizmeti sunan şahıs veya şirketlerin araçlarını güven altına almasına imkan tanıyan bir kasko türüdür. Garanti hizmeti olarak da adlandırabileceğimiz araç kaskosu, olası bir kaza halinde maddi hasarlarının ve manevi tazminatın ödenmesini kapsar. Kiralık araç kaskosunun önemi tam olarak bu noktada ortaya çıkar. Araç kiralama işlemleri her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır.

 

Sadece iş seyahatlerinde değil, tatile giderken veya şahsi araçlarını kullanmak istemedikleri zamanda da araç kiralamayı tercih ederler. Önce havayolu sonrasında ise havalimanından araç kiralamak büyük bir konfordur. Kişiler çoğu zaman bu yöntemi tercih ederek seyahat ve tatillerini yaparlar. Araç kaskosu, kiralık araç ile yapılan uzun seyahatlerde olası bir kaza halinde araçta oluşabilecek hasarları karşılar ve mağduriyeti ortadan kaldırır.

 

Kiralık Araç Kaskosu Nedir?

 

Kiralık araç kaskosu, kiralık bir araç için sunulan bir tür kaskodur. Bu kaskonun amacı, kiralanan aracı çeşitli kazalara veya risklere karşı korumaktır. Kiralık araçlar için yapılan bu kasko, şahıs araçları için yapılan kasko ile aynı özellikleri taşır. Ancak kiralık araçlar için özel olarak tasarlanmış bir sigorta türü olup, çeşitli faydaları vardır. Bu araç kaskosu, genel olarak çeşitli riskleri kapsar.

 

Söz konusu bu riskler arasında olası bir kaza halinde araçta meydana gelmesi mümkün hasarlar, aracın çalınması veya aracın başka şekilde zarar görmesi olarak değerlendirilebilir. Kiralık araçlar için yapılan kasko, kiracıya bu gibi durumlarda mali anlamda koruma sağlar ve olası maddi kayıpları en aza indirir. Kiralanan araçlar için yapılan kasko, genellikle birçok seçenek sunar. Söz konusu bu araçlar içerisinde genişliği, sigorta bedeli ve poliçe şartları gibi bilgiler yer almaktadır.

 

Kiralık araç kaskosu yaptırmak için genellikle bir miktar ek ücret ödenmesi gerekir ve kiralama sürecine göre ücret değişiklik gösterir. Araç kiralarken kasko yaptırmak için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Kaskonun kapsamı ve şartlarını dikkatlice okumalı ve incelemelisiniz. Bazı durumlarda, kasko poliçesi belirli şartlara tabi olabilir. Bu şartların veya koşulların bilinmesi son derece önemlidir. Aynı zamanda fiyatı ve ödeme koşullarına da dikkat etmekte fayda vardır. Sonuç olarak değerlendirmek gerekirse, kiralık araç kaskosu, kiralanacak olan aracı çeşitli risklere karşı korur ve kiracının maddi anlamda korunmasını sağlar.

 

Kiralık Araç Kaskosu Neleri Kapsar?

 

Kiralık araç kaskosu, şahıs araçlarına yapılan normal kaskonun dışında, kiralanan araçlar için yapılan daha geniş kapsamlı bir sigortadır. Normal kaskoya göre maliyeti daha yüksek olabilmektedir. Ticari amaç için kullanılan araçlarda kiralık araç kaskosu yaptırmak zorunludur. Peki kiralık araç kaskosu içerisinde neleri kapsar? Kiralık araç kaskosunun kapsamı poliçe fiyatına göre farklılık göstermektedir. Poliçe içerisinde yer alan detaylar kaskonun fiyatında da etkili olmaktadır. Bu nedenle kiralık araç kaskosu yaptırırken poliçe detaylarını incelemek çok önemlidir.

 

  • Kaza
  • Yanma
  • Patlama
  • Hırsızlık
  • Çarpma veya çarpılma
  • Pert olma
  • Doğal afetler
  • Terör
  • Çekici-yol yardım
  • Yol yardım hizmetleri
  • Hukuki koruma
  • Hastane giderleri
  • İhtiyari mali mesuliyet (İMM)
  • Aracın yaşanan olumsuz durum sonrasında kullanılamaz olması halinde yeni araç temin etme.

 

Yukarıda yer alan olumsuzluklara karşı mağdur konumunda olmamak için kiralanan aracın kaskosunu yaptırmak şarttır. Kasko, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı sizi maddi ve manevi anlamda korumak için yapılan bir sistemdir. Kasko, poliçe detaylarına bağlı olarak yaşanan herhangi bir olumsuzluğa karşı maddi koruma sağlar.

 

Kiralık Araç Kaskosu Yaptırmanın Avantajları

 

Araç kiralarken, kasko yaptırmanın kullanıcıya sağladığı pek çok avantaj vardır. Kiralık araçlar için yapılan kasko ile kendinizi daha da güvende hissedebilirsiniz. Seyahat ederken, başınıza gelebilecek bir takım olumsuzluklara karşı kaskonuz sayesinde daha güvende ve konforlu olabilirsiniz. Bu nedenle kiralayacağınız araçta kiralık araç kaskosu olup olmadığına dikkat ediniz. Kiralık araç kaskosunun sunduğu avantajlar şu şekildedir;

 

  • Kiralık araçlar için yapılan kasko sigortası kapsamında ek olarak teminatlar daha da artırılarak mal güvenliği daha fazla koruma altına alınır.
  • Bir kaza gerçekleşmesi halinde ücretsiz çekici hizmeti alabilirsiniz.
  • Araçta yaşanabilecek bir arıza halinde ya da bir kaza durumunda ücretsiz yol yardımı alabilirsiniz.
  • Yaşanan kaza ve arızalanması sonrası aracın tamir süresince sigorta şirketinden araç hizmeti alabilmek.
  • Poliçede yer alan detaylar kapsamında aracın çalınması ya da herhangi bir doğal afet karşısında zarar görmesi halinde yeni bir araç almak.
  • Poliçe detayında yer alması halinde, kazaya sebep olanın kendiniz olması durumunda, ücret ödemeden hasarın karşılanması sağlanır.

 

Kiralık Araç Kaskosu Fiyatları

 

Kiralık araçlar için yapılan kasko fiyatları, bireysel araçlar için yapılan araç kaskosu fiyatlarına göre biraz fazladır. Bunun sebebi ise bireysel araç kaskosunda araç sahibi tekil kişi olarak görünür. Fakat kiralık araç kaskosunda aracı birçok kişinin kullanacağı göz önünde bulundurarak risk daha fazladır. Araç kaskolarının hepsinde maddi ve manevi hasarlarda farklı teminat bedelleri vardır. Kiralık araç kaskosu, kiracıya büyük avantajlar sunar. Şöyle ki kasko aracı kiralayan kişiyi, yaşanabilecek bir kaza, çalınma ya da yanma gibi olumsuz durumlar karşısında maddi açıdan sorumlu tutmaz.

 

Araçta sadece normal kasko olması halinde, kaza olması veya olumsuz bir durum yaşanması halinde tüm zararı aracı kiralayan kişi karşılar. Kiralık araç kasko fiyatları, normal kaskoya daha yüksektir. Kasko ücretinin fiyatı, aracın kiralandığı süreyle doğru orantılı olarak değişir. Tamamen araç kiralayan kişinin avantajına olan kasko işlemi, aracı kiralama sırasında yapılmaktadır. Bu noktada aracı teslim almadan veya anlaşmayı yapmadan önce kasko poliçesinde yer alan maddeler detaylıca incelenmelidir. Kasko ve kiralama işlemlerini güven ve şeffaflıkla gerçekleştirerek seyahatinizi sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

 

 

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?