Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları

Seyahat ederken, tatile giderken, grup veya yalnız yapacağınız gezilerde en çok tercih edilen hizmetlerden biri araç kiralama hizmetidir. Araç kiralayarak ulaşımı daha kolay hale getirirken, ek masrafları da ortadan kaldırabilirsiniz. Araç satın almak yerine, ihtiyaç halinde istediğiniz marka ve modelde araç kiralamak işinizi kolaylaştırır. Araç kiralama işlemlerini günlük, haftalık veya kendi belirlediğiniz zaman aralığında gerçekleştirebilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama, kişilere büyük avantajlar sağlar. Peki uzun dönem araç kiralama avantajları nelerdir?

Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir?

 

İhtiyaç duyduğunuz zamanlarda veya deneyimlemek istediğiniz araçları araç kiralama firmalarından kiralayabilirsiniz. Kiralama işlemleri günlük, haftalık, aylık veya çok daha uzun dönemli yapılmaktadır. Uzun dönem araç kiralama işlemleri 12 aydan 48 aya kadar olan kiralama süreçlerini kapsar. Uzun dönem araç kiralama yöntemini kullanarak araç sahibi olmuş gibi kolaylıkla seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Uzun dönem araç kiralamayı ister şahsi olarak isterseniz de şirketiniz için gerçekleştirebilirsiniz. Şirket için birden fazla sayıda araç kiralama yapabilirsiniz. İhtiyaç ve isteklerinize uygun araç seçeneklerini değerlendirerek kiralayabilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama ile beraber kiralama maliyetini de düşürebilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama hizmeti sadece firmalar için değil, bireysel kullanıcılar için de faydalıdır. Bu nedenle bireysel kullanıcılar da uzun süreli araç kiralama yapabilirler.

 

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

 

Kendi araçlarını kullanmayı tercih eden araç sahipleri veya şirketler satın alım noktasında yüksek miktarda ödemeler yapıyorlar. Araç bakımları, sigortaları ve ekstra giderlerinin yanı sıra eskime durumu göz önünde bulundurulduğunda yüksek meblağda ödeme yapmak büyük risk olarak görülür. İhtiyacınıza uygun araç seçimi yapabileceğiniz uzun dönem araç kiralamanın pek çok faydası vardır. Uzun dönem araç kiralamanın faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Uzun süreli araç kiralayarak yeni bir araç almak zorunda kalmazsınız.
  • Araç için ödenmesi gereken vergiler sizden çıkmamış olur.
  • Elinizdeki parayı araç almaya harcamak zorunda kalmaz veya kredi çekmek durumunda kalmazsınız.
  • Araçların vergisi, kaskosu ve buna benzer giderler, şirket tarafından karşılanır.
  • Araç kiralama süresi, kişiler tarafından belirlendiği içim maliyeti yönetmek de kolaydır.
  • Uzun dönem araç kiralaması sayesinde hasar onarımları, yol yardımı, yedek parça hizmeti, yedek araç hizmeti ve lastik değişimi hizmeti alabilirsiniz.
  • Uzun dönem araç kiralama ile günlük, haftalık ve aylık kiralamaya göre farklı fiyatlarla karşılaşırsınız.
  • Kiralık aracınızın tüm giderleri, kiralama şirketi tarafından karşılanır. Böylece siz sadece kiralama ücreti ödersiniz. 

 

Uzun süreli araç kiralamanın bunların yanı sıra konfor konusunda da pek çok faydası vardır. Araç satın almakla uğraşmadan araç sahibi olabilirsiniz. Üstelik maliyet hesaplaması yapıldığında daha uygun rakamlarda kiralama yapabilir ve aracınızı dilediğini gibi kullanabilirsiniz. İster uzun seyahatleriniz için isterseniz de kısa seyahatleriniz için araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Uzun dönem araç kiralamanın, çeşitli faydaları vardır. Bu faydalarını değerlendirmek için araç kiralamadan önce bilmeniz gereken hususlar vardır. Uzun dönem araç kiralamadan önce bilmeniz gerekenler şu şekildedir;

Öncelikle ihtiyacınız ve isteğinizin neler olduğunu belirlemelisiniz. Kiralayacağınız aracınız boyutu, yakıtı, sınıfı ve motor gücüne göre bir araç belirledikten sonra marka ve model hakkında incelemelerde bulunabilirsiniz. Önemli hususlardan bir diğeri ise araca kaç kişinin bineceği ve yolculuğun ne kadar mesafe olduğudur. Uzun seyahat planlamaları için öncelikle aracın yakıt tüketimine dikkat etmeniz gerekir.

Uzun süreli araç kiralamak pek çok noktada avantaj sağlarken, araç kiralayacağınız kurum hakkında da araştırma yapmalı ve güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Sonrasında herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak adına, şirketin hizmetlerini öğrenmek önemlidir.

Kiralama sözleşmesi ve detayları inceleyerek güvenilir olup olmadığı noktasında bir karara varabilirsiniz. Araç ile ilgili herhangi bir sorun olması halinde araç kiralama şirketi ile mutlaka iletişime geçmelisiniz. Sorunun çözülmesi ve geri dönüşler ile şirket hakkında daha net kararlar alabilirsiniz. Aracın sigortası ve kasko detaylarını öğrenmek ve kiralama kapsamında ne gibi hizmetler alacağınız belirleyici etkenler arasındadır. Uzun dönem araç kiralamak istediğiniz fiyat konusunda belirleyici bir konudur. Fiyatlar, aracın markası, modeli, kilometresi ve kiralama süresine göre farklılık gösterir. Uzun dönem boyunca araç kiralamak kişilere zamandan ve fazla masraftan kurtarır.

 

 
 

Nasıl yardımcı olabiliriz?