Adana Günübirlik Yemek Turu

Türkiye’de gastronomi konusunda önemli olan şehirlerin başında gelen Adana’da yemek turu yapmaya ne dersiniz? Tarihi ve mutfak kültürü ile birçok misafiri ağırlayan Adana yurt içi ve yurt dışından yoğun bir şekilde yemek turu talebi görmektedir. Adana günübirlik yemek turu ve gezileri çok erken saatlerden çok geç saatlere kadar durmaksızın yemek yeme üzerine, yeni tatlar ve lezzetler ile tanışma fırsatıdır. Adana yemek turu için ulaşımlarınızı şoförsüz olarak Adana oto kiralama hizmeti alarak ya da şoförlü bir araç kiralayarak yapabilirsiniz. Adana Car tamda bu noktada sizlere en doğru ulaşım seçeneklerini sunmak için vardır. Adana oto kiralama hizmetini günün her saatinde sizlere sunması sabah erken saatte Adana’da ciğer ya da börek seçenekleri ile başlayan turlarınız için ideal bir tercihtir. Araç kiralayarak Adana’da yemek turu yapabilir ve Adana şehir merkezi gezebilirsiniz. Adana şehir merkezi, müzeler, tarihi Tepebağ mahallesi ve baraj gölü kıyısı ile eşsiz bir seyir zevki hatta Seyhan baraj gölü kıyısında çayınızı ve kahvenizi içerek dinlenebilirsiniz.

Adana trafik yoğunluğu olmayan ve birçok noktasına toplu ulaşım aracı olan bir şehirdir. Adana havalimanı şehrin içersinde yer alır günübirlik turlar için ideal bir şehirdir. Tabi ki aileniz ile geliyorsanız şoförlü ya da şoförsüz bir araç kiralama hizmeti almanız şehri keşfetmeniz için kolaylık sağlayacaktır. Adana günübirlik tur alternatifleri içerisinde yemek, tarih ve kültür turu yer alsa da en popüleri yemek turudur. Meşhur Adana kebabı dünya çapında ün kazanmış ve şehrin yemek kültürünü tanıtımda büyük öneme sahip yemeğidir. Adana’ya gelerek bu eşsiz lezzetlerin içerisinde durmaksızın yemek yemeye hazır mısınız?

Adana Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Adana yöresel yemekleri içerisinde tabii ki en meşhur olanı Adana kebabıdır. Sonrasında son yıllarda tüm ülkemizde müdavimleri olan Şırdan dolması, Analı Kızlı çorbası, İçli köfte yer almaktadır. Ayrıca içecek olarak Şalgam, tatlı olarak ise Bici Bici ve Halka tatlı yörenin en meşhur yemekleridir. Gastronomi ve lezzet konusunda birçok misafirini mutlu eden şehir olan Adana’da sabah kahvaltısında Ciğer kebap yenmekte ya da Adana’ya özgü su böreği tercih edilmektedir. Şehrin sembolü olmuş Kazım büfe’de tost yiyebilir, büfenin en meşhur içeceği Muzlu süt içebilirsiniz. Adana’ya geldiğinizde tüm bu lezzetleri yemenin en özel saatleri ve en güzel lezzetleri için tüm detayları sizlerle paylaşacağız. Kahvaltıda yiyebileceğin Ciğer kebabı ve su böreği ile başlayan Adana yemek turu serüveni Adana şehir turu ile devam ederek öğle yemeğinde yöresel ev yemeklerini deneyebilirsiniz. Tarifleri bir sır lezzetleri tüm dünyayı sarmış ev yemekleri sizler için unutulmaz olacak. Akşam için Adana kebap ve mezelerini deneyerek ve finalde sadece gece saatleri satılan Şırdan dolma, Mumbar dolma gibi meşhur atıştırmalıklar ile günü bitireceksiniz. Adana yemek turu sabah, öğle ve akşam yemekleri ile sınırlı kalmayıp 21-22 saatlik bir serüvendir. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile çıkacağınız serüvende tüm ulaşımlarınızı sağlayacak Adana Car firmasından Adana otomobil kiralama hizmeti alarak rahat edeceksiniz. Seyahat danışmanlarımız sizlere ve seyahatiniz için gerekli tüm konularda her zaman hizmet verecektir.

Adana Yöresel Yemekleri Nerelerde Yenir?

Adana yemek turunuzda eşsiz yöresel yemekleri yiyebileceğiniz birçok nokta var lakin en iyilerini sizler için listelemek istedik. Adana kebap konusunda önerilerimizin bulunduğu İkinci Porsiyon Garanti Adana'nın En İyi 5 Kebapçısı adlı makalemizi inceleyebilirsiniz. Peki, Adana’da Ciğer kebap nerede yenir? Ciğerci Mahmut ve Ciğerci Hadi ürünleri ve Adana yemek kültürüne verdikleri değerleri ile ön plana çıkan iki ciğer kebapçısıdır. Adana yöresel ev yemekleri nerede yenir? Adana köy sofrası, Ortaköy çorbacısı yöresel lezzetler, çorbalar ve yemekleri deneyebileceğiniz restoranlar arasındadır. Adana’ya özgü su böreğini ise Levent börekçilikte salaş bir ortamda yiyebilirsiniz. Adana’da gece yemek ve atıştırmalık diyince akla gelen Şırdan dolması oluyor. Peki, Şırdan dolmasını en iyi neresi yapar? Şırdan dolması nerede yenir? Adana’ya geldiğinizde gece saatleri toplu taşıma araçları olmayacağı için Şırdan dolması yemek için Adana oto kiralama hizmeti alın. Şırdancı Bedo ve Şırdancı Kudret Adana’da bilinen en iyi ve en lezzetli Şırdan dolması durağınız olacak. Görsel olarak büyüklüğü ile göz doyuran dana Şırdanını ise Şırdancı İbo ‘da yiyebilirsiniz. Adana’da Bici Bici ve halka tatlısı yemek isterseniz halka tatlı için Tatlıcı Gönül Kardeşler, Bici Bici için ise baraj gölü kıyında bulunan tezgâhlar önerdiğimiz yemek duraklarıdır.

Adana Yemek Turu İçin Ulaşım

Adana’yı keşfetmek ve yöresel yemeklerini denemek isteyen herkesi sıcak bir şekilde karşılayan şehrimiz ulaşım ihtiyaçlarınızı tam karşılayan birçok alternatife de sahiptir. Adana şehir turu, Adana günübirlik tur ya da Adana yemek turu yapmak isteyen misafirler kendileri özel olarak gezmek istiyorsa en mantıklı seçenek Adana araç kiralama firmalarına yönelmek oluyor. Şehir içersinde gideceğiniz ve gezeceğiniz noktalar her ne kadar yakın olsa dahi çoğu zaman toplu taşıma araçları ile iki farklı araca binmeniz gerekebilir. Adana havalimanından oto kiralama hizmeti alırsanız hem zaman kaybınız olmaz hem de rahat bir şekilde ulaşım sağlarsınız. Adana turu için şoförlü araç kiralama hizmeti de alabilir, şehrin her noktasını bilen kaptanlarımız ile keyifli bir yemek turu yapabilirsiniz. Adana Car olarak sizleri Adana’da misafir etmek bizler için mutluluk olacak, yemek turu boyunca sizlere sıkça afiyet olsun diyeceğiz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?