Adana'dan Konya'ya Nasıl Gidilir ?

Adana'ya geldiniz, Adana'yı gezip görüp artık yeni bir macera için ya da iş seyahatinize yönelik planlarınız sebebiyle Konya'ya mı gitmek istiyorsunuz? Adana'dan Konya'ya nasıl gidilir , Adana Konya arası mesafe kaç kilometre , Adana Konya arası otoyol var mı gibi aklınızda oluşan birçok sorunun cevabı bu yazımızda. Adana Havalimanı'ndan Konya'ya ulaşım tipleri, Adana otogardan Konya'ya nasıl gideceksiniz, araç kiralayacaksanız Adana Konya yol tarifi, Adana'dan havalimanı Konya transferleri gibi konu başlıklarıyla işte size Adana Konya ulaşım işlemlerinizde yardımcı olacak en kapsamlı bilgi. Adana oto kiralama firması olarak Adanadan Konyaya gitmek için biden fazla seçenek vardır. Adana havaalanından Konyaya oto kiralama firmasından kirayacağınız özel araç ile gidebilirsiniz. Ayrıca seçeneklerimiz arasında şoförlü Vip araç kiralama hizmeti ile Adana'dan Konya'ya yolcu transferi yapmaktayız.

 

Adana Havalimanı'ndan Konya'ya Nasıl Gidilir?

 

Adana'an Konya'ya nasıl giderim? Adana Havalimanı'na geldiniz, Adana gezinizi tamamladıktan sonra Konya'ya bir seyahat planınız mı var? Veya geldiğiniz şehirden Konya'ya aktarmasız uçak bulamadınız ve işlerinizin aciliyeti nedeniyle Adana Havalimanı'na uçakla gelip buradan Konya'ya gitmeniz mi gerekiyor?  Adana'dan ülkemizin her yerine gidildiği gibi Konya'ya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana Konya arasında yol süre ve mesafeyi anlatmak için bir atasözü "git gel Konya altı saat" bile bulunmaktadır. İşte size Adana Havalimanı'ndan Konya'ya ulaşım için gerekli olan tüm ayrıntılar :

 

Adana Konya Arası Mesafe ve Adana Konya Yolu

 

Adana Konya arası mesafe 345 kilometredir. Ulaşım için Adana Konya yolu eski yol ve otoban yolu olmak üzere ikiye ayrılır.

Adana'dan Konya'ya eski yoldan gitmek istiyorsanız Toros dağlarının virajlı ve dar yollarında oldukça tehlikeli ve uzun bir yolculuğu göze almanız gerekir.  Eski yoldan gitmek istediğinizde Adana Konya arası mesafe uzarken ulaşım da yaklaşık yeni yola göre 2 saat kadar daha uzun bir süre alacaktır. Adana'dan Konya'ya eski yol her ne kadar tehlikeli olsa da Toros Dağları'nın muhteşem doğası ve Adana'nın şahane yaylalarından geçerken harikulade bir doğa şöleni ile karşı karşıya geleceksiniz.

Adana Konya yoluna çıkacak ve yeni yol diğer bir adı ile otoban yolunu tercih edecekseniz, harcayacağınız süre azalarak yaklaşık 4 saatlik bir yolculukla Konya'ya ulaşabileceksiniz. Adana Konya arası yolculuğunuzda otoban yolunu tercih ediyorsanız öncelikle Adana'dan Pozantı'ya ulaşıp buradan Niğde yolu üzerinde ilerleyerek Ereğli yol ayrımından çıkış yaparak Konya yoluna dönmeniz gerekecektir. Ereğli'den sonra yol kimi zaman çift yol, kimi zaman hem gidiş hem de dönüş olarak kullanılan tek yola düşmektedir.

Adana'dan Konya'ya araç kiralayarak gidecekseniz özellikle gece yolunda kesinlikle yola uykusuz çıkmamanızı öneririz. Yolun özellikle otoban sonrası kısmı çok düz bir yol olduğundan yola uykusuz çıkan insanlar dikkatlerini kaybederek tehlikeli kazalara sebep olabilmektedirler.

 

Adana Havalimanı'ndan Araç Kiralayarak Konya'ya Ulaşım

 

Aslında araç kullanmayı biliyorsanız ve aynı zamanda kendinize tahsis edilecek bir arabayla seyahat etmeyi seviyorsanız, Adana'dan Konya'ya en kolay kiralık araçla ulaşabilirsiniz. Konumu itibariyle Adana Havalimanı, Türkiye'nin Mersin, Konya, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Osmaniye gibi büyük şehirlerini Adana'ya bağlayan yolların kesiştiği noktada olması sebebiyle ülkemizin en işlek havalimanları arasında sayılabilir. Bu nedenle, Adana Havalimanı'nda araç kiralama hizmeti alarak Konya'ya gitmeyi planlıyorsanız, Adana'ya gelmeden önce oto kiralama rezervasyonu yapmanız, havalimanının yoğunluğu nedeniyle kiralık araç bulamama riskini ortadan kaldıracaktır. Özellikle yaz sezonunda yurtdışından gelen gurbetçilerimizin Adana'da araç kiralama hizmeti almaları nedeniyle oluşan yoğunluk sebebiyle, kimi zaman Adana rent a car firmaları son dakika oluşan oto kiralama taleplerine cevap verememektedir. Bu anlamda kiralık araba rezervasyonunuzu ne kadar erken yaparsanız, bu riski o kadar hızlı ortadan kaldırarak Adana'dan Konya'ya kiralık otomobilinizle kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Adana'da oto kiralama hizmeti almak istiyorsanız Adana Havalimanı'nda global, ulusal ve lokal birçok güvenilir araç kiralama şirketi bulabilirsiniz. Adana'dan Konya'ya ulaşımınız için araç kiralama hizmeti almak isterseniz, geniş kiralık araç filomuz ve işinin profesyoneli operasyon ekibimizle, Adanacar.com olarak siz değerli seyahat severlere Adana Havalimanı'nda 7/24 bölgenin en kaliteli oto kiralama hizmetlerini sunmaktayız. Günün her saatinde, ne zaman kiralık araba ihtiyacınız olursa, iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşarak hizmetlerimiz ve fiyatlarımızla ilgili bilgi alabilir, rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

 

Adana Havalimanı Konya Transfer Seçenekleri İle Ulaşım

 

Adana'ya gelip buradan Konya'ya gitmek istiyorsanız tek seçenek araç kiralamak değil. Adana Havalimanı'nın dünyanın her köşesinden yoğun ziyaret alması nedeniyle, yolcuların gitmek istediği lokasyonlara bütçeleri ve seyahat tercihleri doğrultusunda farklı ulaşım seçenekleri sunulmaktadır. Bu ulaşım seçeneklerinden birisi de havalimanı transferleridir. Adana Havalimanı'ndan nereye gitmek isterseniz isteyin günün 24 saati transfer ile ulaşım hizmeti bulabilmeniz mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, transfer rezervasyonunuzu Adana'ya gelmeden önce yaptırmanız. Çünkü Adana havalimanı transfer fiyatları firmadan firmaya değişmekte olup, son dakika transfer taleplerinde özellikle plansız gece transferlerinde yüksek fiyatlarla karşı karşıya gelmeniz olası. Bu nedenle, Adana Konya transfer hizmeti satın almak istiyorsanız, öncelikle kurumsal firmaları tercih etmenizi ve hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmamak için seyahat planınızı ve rezervasyonunuzu Adana'ya gelmeden önce yapmanızı öneririz.

Ulaşımınızla ilgili ikinci önemli nokta olarak, Adana Havalimanı'ndan Konya'ya transfer işlemlerinizde, seyahat edecek kişi sayınıza ve transferinizde kullanılacak araç tipine göre Adana transfer fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Binek ekonomik araçlardan üst sınıf otomobil ve jip tipi araçlar yanı sıra, sıralı koltuklu minibüs, midibüs, otobüs ve VIP minibüsler gibi geniş bir yelpazede transfer aracı seçeneği bulabileceğiniz Adana Havalimanı'nda transfer hizmetlerini sunan birçok kurumsal şirket bulunmaktadır. Adanacar.com Akdeniz bölgesinin en geniş kiralık araç filosu ile kişi sayınız kaç olursa olsun, tercih ettiğiniz araç tipi hangi araç olursa olsun size en kaliteli Adana havalimanı transfer hizmetlerini Adana Havalimanı'nda yılın 365 günü kesintisiz olarak sunmaktadır. Son model araçlar, deneyimli şoförler ve internet sitemizde uyguladığımız sabit adana havaalanı transfer fiyatlarımızla siz değerli konuklarımıza konforlu ve güvenli bir yolculuk hizmeti sunuyoruz. Siz de Adana Havalimanı'ndan Konya iline kaliteli ve uygun fiyatlı bir yolculuğu Adana'nın en güvenilir ulaşım markası ile yapmak isterseniz Adanacar.com'un %100 müşteri memnuniyeti ilkesine güvenerek hizmetlerimizi tercih eden mutlu müşterilerimizin değerlendirmeleri ve firmamız hakkındaki yorumlarına bir göz atabilir, kurumsal referanslarımızı inceleyebilir ve müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek Adana Konya arası ulaşımınız için transfer rezervasyonunuzu hemen tamamlayabilirsiniz. İster standart binek araçlarla transfer hizmeti, ister Adana vip transfer hizmeti tercihiniz olsun, size en kaliteli ve güvenli transfer hizmetini sunacak olan profesyonel ekibimiz 7/24 emrinizde.

 

Adana Havalimanı'nda Taksi İle Konya'ya Ulaşım

 

Adana'dan Konya'ya gitmek istiyorsanız, havalimanında işinize yarayacak bir diğer ulaşım seçeneği ise Adana Havalimanı taksi hizmetlerini tercih etmek olacaktır. Adana Havalimanı'nda günün 24 saati kesintisiz taksi hizmeti alabileceğinizi göz önünde bulundurun ancak ülkemizde akaryakıt ücretlerinin de yadsınamaz düzeyde yüksek olduğunu da kabul edersek, bu şekilde planlanacak bir ulaşım modeli çok pahalıya patlayabilir. Kabaca hesapladığımızda Adana Konya arası mesafe 345 kilometre ve buna bağlı olarak Adana Havalimanı'ndan Konya'ya gidecek orta sınıf bir taksi en az 30 litre gidişte 30 litre de dönüşte yakıt harcayacaktır.  Hesaba vurduğunuzda yakıt, şoförlük, aracın bloke olacağı saat dilimi, aracın yıpranma payı ve ücretli otoyol geçişlerini de düşündüğünüzde Adana havalimanında araç kiralamak ya da Adana Havalimanı'ndan transfer ile Konya'ya gitmek, taksiden çok daha uygun maliyetli bir seçenek olacaktır.

 

Adana'dan Konya'ya Diğer Ulaşım Yolları

 

Adana şehri Akdeniz Bölgesin'deki konumu itibariyle daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere Doğu Anadolu, İç Adanadolu, Batı Akdeniz karayolları yanı sıra, Doğu Akdeniz'in en işlek deniz ulaşım noktaları arasında kalan bir alanda yer alması sebebiyle, ulaşımın odak noktasıdır. Bu anlamda Adana'dan Türkiye'nin her yerine ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.  Yazımızın bu bölümünde, konumuz Adana'dan Konya'ya nasıl gidilir ve Adana'dan Konya'ya ulaşım alternatifleri olduğundan, Adana Havalimanı'nda tedarik edilebilecek ulaşım tipleri dışında kalan seçeneklere de kısaca değineceğiz.

 

Adana Seyhan Merkez Otogar'dan Konya'ya Otobüs İle Ulaşım

 

Adana Merkez Otogar, Adana Havalimanı'na ve şehrin merkezine 20 dakikalık mesafede olması sebebiyle otobüs ile şehirler arası ulaşım oldukça gelişmiştir. Ülkemizin farklı şehirlerinden Konya'ya gitmek isteyenler, Konya'ya direk uçuş bulamadıklarında, Adana Havalimanı'na gelerek buradan kolaylıkla Konya'ya otobüs ile çok ucuz bir biçimde ulaşabilmektedirler. Adana merkez otogara geldiniz ve buradan Konya'ya gitmek istiyorsanız neredeyse tüm otobüs firmalarından Konya otobüs bileti bulabilirsiniz. Adana Konya arası 345 km olup yaklaşık 5 saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.  Üstelik Adana Konya otobüs bileti fiyatları da oldukça uygun olmakla birlikte, firmadan firmaya küçük miktarlarda fiyat değişiklikleri göstermektedir. Eğer düşük bir bütçeniz varsa Adana Konya otobüs bileti alırken Adana'nın lokal otobüs firmalarını ya da Konya otobüs firmalarını tercih etmeniz hem konforlu bir otobüs yolculuğu hem de uygun fiyatlı otobüs biletine sahip olma şansınızı artıracaktır.

Otobüs ile Adana'dan Konya'ya ulaşım tercihiniz ise, otobüs yolculuğunun araç kiralama ve özel transferlere göre daha az konforlu buna paralel olarak daha az maliyetli olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Otobüs yolculuğu bir toplu ulaşım tipi olduğundan, farklı insanlarla seyahat etmek, bulunduğunuz aracı diğerleri ile paylaşmak, istediğiniz zaman istediğiniz yerde mola verememek gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Tüm bu avantajlar ve dezavantajları kefenin iki tarafına koyduğunuzda, bütçeli bir Adana Konya ulaşımı için otobüs ile yolculuk, konforlu ve özgür bir ulaşım için Adana'da araç kiralama veya Adana Konya arası özel transfer hizmeti seçilmelidir.

 

Adanacar.com, Adana'dan gitmek istediğiniz her yere en uygun fiyatlarla hangi yoldan ve hangi metodla gidebileceğiniz konusunda sunduğu kapsamlı bilgi platformu olan Adana'dan Nasıl Gidilir sayfasını ziyaret etmeye davet ediyor. Ulaşım ihtiyaçlarınızı en kolay, en güvenli ve en ucuz yoldan nasıl çözebileceğinizi, Adanacar.com'dan öğrenin, keyifli ve ekonomik bir yolculuk yaşayın.

Ulaşmak istediğiniz lokasyon Mersin ise, Adana'dan Mersin'e nasıl gidilir konulu yazımıza da bir göz atarak, Adana Havalimanı'ndan taksi, araç kiralama, transfer hizmetleri veya Adana Otogar'dan otobüs, minibüs ve benzeri araçlarla Mersin'e ekonomik ve konforlu bir biçimde ulaşabilirsiniz. Bu sayfamızda ayrıntılı olarak işlediğimiz Adana'dan Konya'ya ulaşım tipleri gibi, Adana'ya uçakla veya otobüsle geldiğinizde gitmek istediğiniz Hatay, Mersin, Konya, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antalya veya farklı bir şehir de olsa, Nasıl Gidilir sayfamızı inceleyerek bilgi alabilir, ulaşım aracınızı seçerek hemen yola çıkabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?