Adana Rent A Car Fiyatları 2019 Rehberi

Uçakla yolculuk rotanız 2019 yılında Adana'dan geçiyor ve havalimanında araç kiralamanız gerekiyorsa, Adana rent a car fiyatları konusunda 2019 yılına yönelik hazırladığımız bu rehber sayesinde, tercihlerinize en uygun rent a car seçeneğini en ekonomik yoldan rezerve etmeniz konusunda siz değerli müşterilerimize çok faydalı olacak. 2019 Adana rent a car ücretlerini kapsayan bu rehberimizde neler mi var? Ekonominin durumu Adana'da araç kiralayanlar ve araç kiraya verenler tarafında nasıl algılanıyor ve ne yapılıyor, yılın ilk çeyreğinde  en çok kiralanan rent a car seçenekleri, hangi araç tercihleriniz ve bütçeniz doğrultusunda size uygun, tam rent a car kasko gerekli mi ve daha fazlası. Hazırsanız hemen başlayalım.

 

Ekonominin Adana Rent A Car Sektörüne Etkisi

 

2019 yılının ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde, ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle oto kiralama sektörü de diğer tüm sektörler gibi büyük daralma yaşamakta. Ekonominin olumsuz yönde etkilendiği her dönemde bireyler ve kurumlar, krizi doğru yönetebilmek için her zaman ilk aşamada seyahat harcamalarında kısıtlamaya giderler. 2019 yılı bu anlamda gerek kurumlar tarafında gerekse bireyler tarafında, ekonominin seyri göz önünde bulundurulduğunda, seyahatlerden tasarrufun en yoğun yaşanmakta olduğu bir yıl olarak karşımıza çıkmakta. Peki hiç kimse seyahate çıkmıyor mu? Seyahat harcamalarından yapılmak istenen tasarruflar rent a car sektörünü nasıl etkiliyor?

Tabii ki hiç kimse aile ziyaretlerinden, tatillerinden, iş toplantılarından ya da  şehir dışındaki müşterileriyle görüşmelerinden vazgeçemez. Ancak tasarruf amaçlı olarak bireyler ve şirketler aylık veya yıllık seyahat yinelemelerinin sayılarını azaltarak ekonominin yan etkilerinden daha az yara ile çıkabilmektedirler. Yani, senede 3 defa aile ziyareti yapan bir kişi bunun sayısını 2 veya 1 e düşürerek bütçesinden tasarruf edebilmekte ya da ayda 5 defa şehir dışı müşteri görüşmeleri yapan ya da toplantısı olan bir firma temsilcisi bunun sayısını azaltarak çalıştığı şirketin bütçesine tasarruf yönlü katkıda bulunabilmektedir. Daha farklı bir tasarruf yolu ise, kişi eğer ziyaretlerini kiralık araç ile yapıyorsa örneğin üst grup veya lüks araç yerine orta sınıf ya da daha ekonomik araçlar kiralayarak gerçekleştirip, kişisel ya da kurumsal bütçesine olumlu etki edecek tasarruf hamlelerini yapabilmektedir.  Konuyu rent a car sektörüne indirgediğimizdeyse, seyahat harcamalarından yapılan tasarruf hamleleri oto kiralama firmalarında da kiralık araçların daha az çalışması, yatma sürelerinde artış ve ciro düşüşü gibi olumsuz etkiler yaratmakta. Hatta rent a car şirketleri ekonomik krize önlem niteliğinde olmak üzere yıllık araç yenileme işlemlerini askıya alarak mevcut araçları ile kriz döneminde operasyonlarını gerçekleştirmeye devam etmekte, yeni yatırımlardan kaçınmaktadırlar. Peki ekonomik şartların çok da olumlu görünmediği bu günlerde Adana rent a car sektöründe yaşanan durum ne? İnsanlar kiralık araç ihtiyaçlarında hangi tip otomobilleri daha çok tercih ediyorlar? 2019'un ilk çeyreğinde ekonominin daralması nedeniyle Adana havalimanı'nda rent a car hizmeti alanlar bireysel veya kurumsal bütçelerinde tasarrufa gitmek için nasıl bir strateji uyguluyor merak ediyor musunuz?

 

Üst Grup Araçlar Yerine Daha Ekonomik Adana Rent A Car Seçenekleri

 

Seyahat harcamalarını kısıtlayanlar ilk olarak daha üst grup araçlar yerine, daha ekonomik ve bütçeyi yormayacak kiralık arabalara yönelmekte. Örneğin Şakirpaşa Havalimanı'na yolculuklarını gerçekleştiren ve sürekli Adanacar.com'dan kiralama işlemlerini yapan bir müşterimiz önceleri orta ve üst sınıf bir araç kiralarken, çalıştığı firmanın uyguladığı seyahat bütçesindeki daralma nedeniyle son bir kaç aydır ekonomik sınıf Adana rent a car seçenekleri yönünde araç kiralamaktadır. Peki bu nasıl bir tasarruf sağlıyor?  Müşterimiz Adana'ya ayda yaklaşık 4 defa uçakla gelmekte ve her gelişinde ortalama 2 gün araç kiralamakta. Bu ayda 8 günlük bir kiralama süresine eşittir. Üst segmentte kiralık Volkswagen Passat bir aracın günlük kiralama ücreti 250 TL iken ekonomik bir araç günlük 110 TL fiyatla kiralandığında günde 140 TL tasarruf sağlanabilmekte, ayda 8 günlük kiralamada ise 1.120 TL bütçeye katkıda bulunulabilmektedir. Bununla beraber her iki tip araç arasında yakıt tüketimi farkını da baz aldığımızda oldukça kayda değer bir tasarruf edilerek bütçeye katkıda bulunulmaktadır.

Müşteri örneğimizi de içine alarak, genel bir pencereden baktığımızda 2019 yılı ilk çeyreğinde Adana rent a car firmalarında kiralık ucuz araçlara talep arttığı gözlenmektedir. Gerek fiyat artışlarından daha az etkilenmesi gerekse ortalama bir konforla beraber sağladığı yakıt tasarrufu ile bu yılın ilk aylarında en çok Renault Clio, Peugeot 301, Fiat Egea ve Volkswagen Polo araçlar daha çok tercih edilmektedir.

 

Erken Rezervasyon İle Adana'da Uygun Fiyatlı Araç Kiralama

 

Ekonomik durgunluk dönemlerinde oto kiralamak isteyenler, özellikle seyahat tarihleri birkaç ay sonrasına ise Adana rent a car indirimleri ve sunulan özel kampanyalar takip edilerek, rezervasyonlarını daha erken yapıp, indirimli fiyatlardan yararlanmaktadırlar. Genellikle kısıtlı sayıda araç için, belli bir süre içerisinde tamamlanması gereken erken rezervasyonlu araç kiralama seçeneği, Adana Havalimanı rent a car işlemlerinde özellikle yurtdışından gelen ve bütçesinden tasarruf etmek isteyen gurbetçilerimize büyük fayda sağlamakta, ortalama %30'lara varan Adana rent a car indirimlerinden yararlanabilmektedirler.

 

Adana'da Size En Uygun Ekonomik Rent A Car Seçenekleri

 

Konu bütçe ve ekonomik yoldan araç kiralamak olduğunda, Adana rent a car işletmeleri arasında en çok tercih edilen firma Adanacar.com seyahatleriniz için size özel araç kiralama planlaması yaparak siz değerli müşterilerine en uygun kiralık araç seçeneklerini ve özelliklerini sunuyor. İşte size uygun aracı seçebilmeniz için rehberiniz:

Renault Clio Hatchback : Bagaj kısmı sedan araçlara göre daha dar olması nedeniyle orta boy 3 valiz ile 4 kişiye kadar rahat bir seyahat yanı sıra kullandığınız araçta yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız ideal bir ekonomik araç.

Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee : Hem dış görünümü hem de içerideki çizgilerindeki benzerlikle sedan ekonomik bir araç kiralamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz, 4 - 5 kişiye kadar rahatlıkla sığabileceğiniz üstelik 4 orta boy valiz için ideal bagaj kapasitesine sahip olan bu araç kiralama seçenekleri size konforlu bir yolculuk vaat ediyor.

Fiat Egea : Ekonomik sınıf Adana rent a car seçenekleri arasında en geniş bagaj hacmi ile 4-5 orta boy valiz ve yine en geniş iç oturum hacmi ile bacaklarınızı rahat rahat uzatıp seyahat edebileceğiniz Fiat Egea, ucuza araç kiralamak ama konforundan vazgeçmek istemeyenlerin tercihi.

Volkswagen Polo : Kiralayacağım araç hem ekonomik hem de sportif çizgilere sahip, daha donanımlı ve yüksek performansa sahip olsun istiyorsanız Alman markası Volkswagen'in ürettiği Polo tam da size göre.

Fiat Doblo ve Ford Courier : Türkiye'de ailesiyle ferah bir araçta konforlu bir seyahat yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği minivan kiralama seçenekleri olan Ford'un Courier ve Fiat'ın Doblo modelleri fiyat ekonomisinin yanında size yakıt ekonomisini de birlikte sunuyor. Üstelik 6-7 adet orta boy valiz kapasitesine sahip geniş bagaj kullanım alanı sunan bu araçlar ile uzun süreli seyahatler için istediğiniz kadar eşyanızı yanınıza alabilirsiniz.

Peki aracınızı kiraladınız, tam rent a car kaskonuzu yaptırdınız mı? İşte size tam rent a car kaskolu kiralık araç ve muafiyetli rent a car kasko arasındaki farklar ve buradan yola çıkarak tasarruf edebilmenizi sağlayabilecek bilgiler.

 

Adana Rent A Car Rezervasyonunuz İçin Tam Kasko Mu, Muafiyetli Kasko Mu?

 

Rezervasyonunuzu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi tam rent a car kasko mu yoksa muafiyetli rent a car kasko mu tercih etmelisiniz. İşte Adana rent a car işlemleriniz kapsamında tam ve muafiyetli kasko arasında karar verebilmeniz için gerekli tüm ayrıntılar.

Öncelikle araç kiralıyorsanız güvenli bir yolculuk deneyimi yaşamak en önemli şartlardan biri. Bu nedenle, her ne olursa olsun Adanacar.com olarak tüm müşterilerimize bütçeleri elverdiği sürece, tam kasko paketi ile Adana'da rent a car rezervasyonlarını yapmalarını öneriyoruz.  Bununla beraber muafiyetli rent a car kasko ile full rent a car kasko arasındaki farkları aşağıda bulabilirsiniz.

*Muafiyetli rent a car kasko tercih ettiğinizde hatalı olduğunuz kaza ve hasar durumlarında araç bedelinin %5'i oranında muafiyet bedeli uygulanarak bu tutar sizin tarafınızdan ödenir. Ancak tam rent a car kasko tercih ettiğinizde bu sorumluluk ortadan kalkar ve kiraladığınız gün sayısı ve araç tipine bakılarak günlük belli bir ücret ödersiniz. (Örneğin ekonomik araçlarda 2019 yılı için günlük 25TL full rent a car kasko ücreti uygulanmaktadır)

Full rent a car kasko olarak da bilinen tam kasko seçeneği , muafiyetli sigortaya göre daha güvenli ve çift taraflı kaza durumunda sizi hatalı da olsanız korur. (alkollü, ehliyetsiz ve trafik kurallarına uyulmayan durumları kapsamaz)

* Her iki sigorta tipi de tek taraflı hasarlarda geçerli değildir.

Muafiyetli rent a car sigortası ile araç kiralama işlemini genellikle 30 gün ve üzerinde araç kiralama hizmeti alan kullanıcılar tercih etmektedirler. Çünkü bu tip kiralamalarda ödenen tam kasko bedelleri neredeyse alınacak %5 lik araç fatura bedeline denk gelebilmektedir. Siz de Adana rent a car hizmeti alacak ve 1-2 ay üzerinde araç kiralayacaksanız ve şoförlüğünüze güveniyorsanız muafiyetli rent a car kasko bütçenizden tasarruf etmenizi sağlayacak bir kalem olabilir ancak, her tip riski göz önünde bulundurarak, tam kasko yapmanızı önermekteyiz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?