Adana Gezilecek Yerler Gezi Rehberi

Adana gezilecek yerler gezi rehberi, Adana iline gelip e gezmek isteyenler nereleri gezmeleri gerektiğini araştırıyor. Adana rent a car şirketimiz gezi organizasyonlarınıza eşlik etmektedir. Adana merkez gezilecek yerler arıyorsanız mutlaka taşköprüyü görmeli merkez camiiye gitmelisiniz. Adana başlı başına gezilecek yerler abidesidir demek bu noktada yanlış olmayacaktır. Çünkü merkezi dâhil 15 farklı ilçesi bulunuyor. Her gün bir ilçesini gezmeye kalksanız bile bir hayli zaman ayırmanız gerekiyor. Adana oto kiralama olarak Adana gezilecek yerler neresidir diye sorup da araştıranlara özel gezebileceğiniz her yeri sizler için listeledik. İşte, Adana’da gezilip de görülmesi gereken yerler ve detayları…

Adana’da görmeniz gereken yerler! 

Adana gezi rehberi gezilecek yerler listesini hemen hazırladık. Bu liste aslında oldukça uzun bir liste olabilir. Ancak kesinlikle kısa bir tatilde direk gitmeniz gereken yerleri sizler için listeye aldık. İşte o liste;

  • Adana Sabancı Camii: Bu cami halk ve Sabancı markası tarafından ortak bir şekilde inşa edilmiştir. Adana’ya gelen herkesi mimari anlamda büyülediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Adana Seyhan Köprüsü; Adana denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Seyhan ilçesi bulunuyor. İlçede bulunan Seyhan köprüsü görenleri kendine hayran bırakıyor.
  • Adana Misis Köprüsü; Ceyhan köprüsünün üzerinde yer alan misis adındaki köprüde Adana’da görülmesi gereken yerlerden biri olarak sıklıkla dikkat çekiyor.
  • Adana Varda Köprüsü; Varda köprüsü ile ilin Karaisali ilçesinde yer alıyor. İlçe tek başına tarihi izler taşıyor. İlçeye giderek varda köprüsünü mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Adana Büyük Saat Kulesi; Tarihte Ziya Paşa tarafından yapımına başlanılan ve büyük bir tarihi miras olarak kalan büyük saat kulesini de mutlaka gezip görmeniz gerekiyor.
  • Adana Atatürk Evi; Adana’ya gelen Atatürk ve eşinin konakladığı tarihi ev ilde Atatürk evi olarak biliniyor. Adana’ya gelen herkes burayı görmeden kesinlikle geri dönmemelidir. Bu ev 1981 yılında Atatürk’ün tam 100. Yaş gününde müze olarak lan edilmiştir. Bugün hala müze olarak sunulmaya devam ediyor.
  • Adana Bebekli Kilise; Adana’da yer alan bebekli klise S.T Paul tarafından yaptırılmıştır. Aslında gerçek adı ise Meryem Ana klisesi olarak biliniyor. Adana’ya yolunuz düştüğü zaman mutlaka bu tarihi kliseyi de ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
Adana gezilecek yerler arasında merkezde bulunan taşköprü ve Atatürk evine mutlaka gitmelisiniz. Adana gezi rehberi şoförlü Adanayı bilen ekibimiz ile gezi organizasyonlarınıza eşlik ediyoruz. Adana'da içi ve Adana çevresinde gezilecek yerleri şoförlü vip aracımız ile sizleri götürüyoruz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?