Stajyer Ehliyetli Araba Kiralayabilir Mi?

Stajyer ehliyet araba kiralama olayına girmeden önce iki ehliyet türü arasındaki farklara bir bakalım. İlk defa ehliyet alan herhangi birine ilk önce stajyer ehliyet verilir. Bu ehliyetin süresi 2 senedir. Normal ehliyetle arasındaki fark çok azdır. Örnek vermek gerekirse stajyer sürücü ehliyeti alan kişiler 0.20 promil alkolle araç kullanmaları durumunda ceza puanları ne olursa olsun ehliyetleri iptal edilir. Standart ehliyet alanlar içinse bu sınır 0.5 promildir. Adana oto kiralama firması olarak stajyer ehliyetli müşterilerimize gerekli bilgileri aktararak araç kiralama hizmeti veriyoruz.

Seyahat etmek isteyenlerin popüler olarak tercih ettiği araç kiralama için birçok kiralama koşulu olduğu gibi 2016 yılında yürürlüğe giren stajyer ehliyet konusunda da özel koşullar konuldu. Sıklık ile sorduğunuz stajyer ehliyetli araç kiralayabilir mi? Sorusunu ve stajyer ehliyet hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Stajyer ehliyet araba kiralama  açısından diğer bir fark ise stajyer ehliyet alan kişilerin ceza puanı sınırının diğerine göre farklı olmasıdır. Bu ehliyet uygulamasında sürücü 2 sene boyunca 75 puan cezaya ulaşırsa ehliyeti süre olmadan iptal edilir fakat normal ehliyeti olan sürücü için ise süre 1 senedir. 100 puan cezaya ulaşırsa ehliyeti 2 ay elinden alınır.

Stajyer ehliyet araba kiralama özelinde  hangi hatalar ceza olarak algılanır 20 puanlık ceza;

  • Plakasız trafikte gezmek
  • Alkollü araç kullanmak
  • Kendi plakasını kullanamamak
  • Yasak olan yerlerde araç sollamak
  • Takip mesafesi kuralına uymamak

15 Puanlık Ceza

  • Emniyet kemersiz araç kullanmak
  • Hız kuralına uymamak
  • Plakanın okunuyor olamaması

10 Puanlık Cezalar

  • Araç kullanımı esnasında cep telefonu kullanmak
  • Fazla kişi taşımak

 

  • Aracın muayene süresini geçirmek

Stajyer Ehliyetli Nasıl Araç Kiralama Yapabilir?

 

Yeni ehliyet aldınız ve araç kiralama hizmeti almak istiyorsunuz, nasıl yapacağınız hakkında sizlere bilgi vermek isteriz. Stajyer ehliyetli araç kiralama yapmak için birçok firma tarafından ret cevabı alırken bunun yasal olarak kiralama yapamaz diye bir durum teşkil etmemektedir. Diğer şehirlerde olduğu gibi Adana oto kiralama hizmeti alırken kiralama yaş sınırı hakkında konulan şarta uyuyorsanız stajyer ehliyetinize ek Adana Car firması olarak genç sürücü paketi alarak stajyer ehliyetiniz ile araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Stajyer Ehliyet Nedir?

 

stajyer ehliyet nedir?

 

Karayollarının Trafik Yönetmeliğinde 2016 yılından itibaren hayatımıza giren stajyer ehliyet yani aday sürücü ehliyeti daha bilinçli sürücü yetiştirmek için atılan ilk eğitimdir. Araç kullanmak yani sürücü olmak isteyen kişilerin bir tam kurs dönemini yetkili bir kurum tarafından başarılı olarak tamamlayarak aldığı belge türüne stajyer (aday sürücü) ehliyet ve bu belgeyi kullanacak kişiye aday sürücü (stajyer sürücü) denir.

 

Aday sürücülük süresi 2 yıl olup, stajyer sürücü olduğunuz süre içersinde belirli trafik kurallarını belirli sayılarda aşma durumunuzda kurs tekrarı yani aday sürücülüğün yeniden başlanmasına sebep olmaktadır. Örneğin 3 defa hız cezası, 3 defa kırmızı ışık ihlali gibi benzeri trafik kural hatanızda stajyer sürücü belgeniz iptal edilir. Bu durumda ise sürücü kursunu tekrar alarak, tekrardan aday sürücü belgenizi çıkarmanız gerekmektedir. Kısacası stajyer ehliyet araç kullanma koşullarını yerine getirmez iseniz hem oluşacak zaman kaybı hem de birçok hata sonrasında uzunca süre ehliyet alamamak ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Stajyer ehliyet araç kullanma şartları hakkında daha detaylı bilgileri sürücü eğitim kurumunuz tarafından kurslarda anlatılmaktadır. Stajyer sürücülerin çokça sorduğu diğer hususları ise;

 

  • - Stajyer ehliyetli şehir dışına çıkabilir mi: Aday sürücü belgesine sahip kişiler yanında biri olmadan tek başına her yıl olduğu gibi 2022 yılında da uzun yol yapabilir ve şehir dışına çıkabilir. Stajyer ehliyet uzun yol yapabilir mi 2022 sorusunu da bu şekilde cevaplamış oluyoruz.
  • - Stajyer ehliyetli hangi araçları kullanabilir: Aday sürücü belgesine sahip kişiler ehliyetinde kullanabildiği araç sınıfı belirtilen üzere, sahip oldukları veya kiraladıkları araçları kullanabilirler.
  • - Stajyer ehliyet tek başına araç kullanabilir mi: Aday sürücüler yanında her hangi bir refakatçi veya kişi olmadan araç kullanabilir, kiralama hizmeti alabilir ve hatta araç satın alabilir.
  • - Stajyer ehliyet araç satın alabilir mi: Ehliyetiniz olmasa dahi bir araç satın alabilirsiniz. Stajyer ehliyetli bir sürücü iseniz ve araç satın almak istiyorsanız gönül rahatlığı ile araç satın alabilirsiniz. Burada sadece bilmeniz gereken tek şey aldığınız aracı sizlerin sahip olduğu ehliyet sınıfının kullanmasına dikkat edin yoksa satın aldığınız aracı kullanamayabilirsiniz.

 

stajyer ehliyetli uzun yola çıkabilir mi 2022

 

Stajyer Ehliyet Araç Kiralama Cezası Var Mı?

 

Stajyer ehliyetiniz ile araç kiralama hizmeti alabildiğiniz gibi bu ehliyet ile kiralık araç kullanırken her hangi bir ceza ile karşı karşıya kalmazsınız. Stajyer sürücü kiralık araç kullanabilir mi sorunuzun cevabını da bu şekilde vermiş olduğumuzu düşünüyoruz. Stajyer ehliyetli araç kiralama hizmeti aldıktan sonra, kiralama süresince bu aracınızın sürücüsünün siz olduğunuzu emniyet güçlerinin bildiğini ve trafik kurallarına uymadığınızda trafik cezalarını sizlere geleceğinizi bilmenizi istersiz. Bu sebepten kiralama süresince yapacağınız tüm trafik kural hataları yüzünden aday sürücü belgeniz iptal olabileceğini üzülerek belirtmek isteriz.

 

Adana Car Kaç Yıllık Stajyer Sürücü Belgesine Araç Kiralama Hizmeti Verir?

 

Adana Car ister yurt içinden isterse yurt dışından gelen müşterilerine kiralama koşullarını sağladığı sürece hizmet vermektedir. Stajyer sürücü belgeniz var araç kiralama hizmeti almak istiyorsunuz bunun için ne zaman süre geçmesi konusunda sizleri bilgilendirmek isteriz. Yeni ehliyet alan birçok kişinin sorduğu soru 1 yıllık ehliyet araç kiralama yapabilir mi? Bir yıllık ehliyetim var araç kiralama istiyorum ne yapabilirim? Adana Car kiralama koşullarında belirttiği üzere araç kiralama yaş sınırını ve ehliyet sürelerini göz önünde bulundurarak, eğer ki sürücü yaşı talep ettiği kiralık araç sınıfındaki araç için yeterli ise 1 yıllık ehliyet ile ek olarak genç sürücü paketi alarak oto kiralama veya minibüs kiralama hizmeti alabilir.

 

Stajyer Ehliyetli Araç Kazasına Karışınca Ne Olur?

 

stajyer ehliyet ile trafik kazası

 

Stajyer ehliyet sahibi iken bir araç kazasına karıştığınızda korkmanıza gerek yok. Kulaktan kulağa duyurulan hatalı bilgilere inanamayın. Trafik kazası yalnızca geçici sürücü belgesine sahip kişilerin hataları sonucunda olmaz. Aday sürücü hatası olmadan da bir trafik kazasına karışabilir. Tüm stajyer sürücülerimizin can güvenliğiniz ve aileniz için emniyet kemerinizi takmanızı Adana Car ailesi olarak tavsiye ederiz.

 

Aday sürücü her hangi bir şekilde trafik kazasına karıştığı zaman normal ehliyetli bir kişinin izlediği yol ile aynı yolu izleyerek kaza tutanağı ve kazanın oluş şeklini anlatan resimleri toplamakla mesuldür. Stajyer ehliyetli araç kiralama ve araç kazası (trafik kazası) konusuna gelecek olursak, kiralama aşamasında belirtilen üzere aday sürücü için imzaladığı araç kiralama sözleşmesi geçerli olmaktadır. Araç kiralama sözleşmesi yasal bir evrak olduğu ve araç kiralayan firmanın sürücü bilgilerinin emniyet güçleri ile paylaşma zorunluluğu olduğunu unutmayın. Stajyer ehliyetliyim ve kiralık araç ile kaza yaptım diye korkmayın, oto kiralama firmanız ile iletişime geçerek izlemeniz gereken yasal yollar hakkında bilgi alın.

 

Yeni Ehliyet Aldım Araba Kiralama İstiyorum

 

Stajyer sürücü olarak araç kiralama hizmeti alabileceğinizi cevapladık. Yeni ehliyet aldığınızda araba kiralama hizmeti alabilirsiniz. Aday sürücü sürenizi tamamladığımda araç kiralama yapmak istiyorum veya stajyer sürücülük sürem dolduğunda araba kiralama hizmeti alabilir miyim sorunuzda bu şekilde cevapladığımızı düşünüyorum. Yeni ehliyet aldığınızda araç kiralama istiyorsanız, stajyer ehliyetiniz ile 1 yılı ya da aday sürücü süresiniz dolduğunda Adana Car firmamızdan kiralık araç alabilirsiniz.

 

Araç kiralama koşullarında belirttiğimiz gibi stajyer ehliyet ile araba kiralayabilir mi sorunuzun cevabı ise kiralama yaş sınırının üstünde iseniz aday sürücülük süresiniz 1 yılı aşkın ise 2022 yılında araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Adana Car araç kiralama koşullarını karşıladığınızı düşünüyorsa iseniz Adana oto kiralama sayfamızdan sizlere en uygun olan ve ehliyet sınıfınızın kullanabileceği bir kiralık araç rezervasyonu yapabilirsiniz.

 Sürücü Belgesinde “Stajyer” İsmi Mevcut Mu?

Stajyer ehliyet araba kiralama yapacak olanların en çok merak ettiği konular arasında bu soru vardır. Ama bu düşünce yersizdir. Bu ehliyette, “stajyer sürücü” ismi geçmez. Bu sürücülerin stajyer olduğu emniyetin sistemdeki kayıtlarında ve e-devlet de görülür ve sürücü belgesinde bulunan tarih 2 seneyi geçmediyse de sürücünün stajyer olduğu anlaşılabilir.

Bu Ehliyete Sahip Kişiler Araba Kiralayabilir Mi?

 

Stajyer ehliyet araba kiralama sorusunun cevabı olarak şunu söyleyebiliriz ki stajyer ehliyeti olan kişiler stajyer ehliyet araba kiralama yapamazlar. Araç kiralamak için 2 sene ehliyet sahibi olmak şartı vardır. Bunun yanı sıra 25 yaş altındaki herhangi bir kişi araba kiralayamaz. Önce kursu geçmesi sonra da stajyer ehliyetten muaf olması ve 25 yaşını doldurması gerekir. Stajyer ehliyet araba kiralama konusu ile ilgili bütün firmalarında tutumları aynıdır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?