12. Portakal Çiçeği Festivali 2024

Portakal çiçeği festivali 2024 uzun ve yorucu bir pandemi sürecinde festivallerin iptal olması sonrasında 2021 yılında dijital olarak yapılan karnavalımız bu yıl kortej ile başlayacak. 2024 Portakal çiçeği festivaline hazırlıklı olun Nisan 2024 tarihleri arasında yine Adana’ya misafirlerimizi bekliyor olacağız.

Nisan’da Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13-21 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

2024 Portakal Çiçeği Festivali

Yalnızca Adana halkı değil ülkemizin ve hatta dünyanın birçok ülkesinden insanların katıldığı festivalimiz Nisan 2024 günü ödüllü geleneksel korteji ile başlıyor. Adana’nın simgesi olan narenciye ürünlerinin çiçek açması ile tüm şehir sanki kendine özgü parfümü yerine geçen portakal çiçeği kokusuna bürünmektedir. Bu güzel kokular eşliğinde eğlence, tanıtım, konserler ve yarışmalar eşliğinde 5 günlük bir festival sizleri bekliyor. Portakal çiçeği karnavalı bu yıl hem dijital hem de festival alanından ziyaretçileri ağırlayacak. Portakal Çiçeği Festivali neden kutlanır? Adana'ya özgü bir festival ve bahar ayının ilk haftaları ile birikte portal çiçeklerinin açması bir bahar ilhamı olduğu için bir şenlik havasında kutlanmaktadır. Adana portakal çiçeği festivali'nde neler yapılır?

2024 Festival takvimi belli olması ile Adana’nın karnavalları olan portakal çiçeği ve lezzet karnavalının hazırlıkları hızlandı, sizlerde festivalde yer almak için erkenden rezervasyon yaptırarak rahat edin. Portakal çiçeği festivaline katılımın çok olmasından dolayı otel konaklama ve araç kiralama talepleriniz için erkenden davranmanızı öneririz. Özel günlere değil yılın her gününde sabit fiyat garantisi ile Adana oto kiralama hizmetini Adana Car firması olarak misafirlerimize sunuyoruz. Konaklama için ise şehrimizden bulunan butik otellerden 5 yıldızlı otellere kadar birçok alternatifi değerlendirebilirsiniz. Hızlı olun araç kiralama ve otel rezervasyonunuzu hemen yapın karnavalın en eğlenceli yanlarını kesintisiz yakalayın!

 

2024 Yılı Portakal Çiçeği Karnaval Programı ve Etkinlik Takvimi Netleşmeye Başladı

 

Uzun ve yorucu bir pandemi süreci sonrasında 2024 Portakal Çiçeği Karnavalında etkinlik takviminin ilk detayları ortaya çıkmaya başladı. Nisan 2024 tarihinde ödüllü kortej ile başlayacak olan festivalde ilk konser Haluk LEVENT tarafından verileceğini açıklandı. Portakal çiçeği festivali kortej yarışmasında toplam ödül 40.000 TL olup ilk başvuru yapan kişi ve gruplara teşvikte verilmektedir. Nisan 2024tarihinde ise konser yeri ve saati belli olmamak ile beraberinde Haluk LEVENT konseri olacaktır. Programın diğer etkinlikleri netleştikçe sizlerle buradan paylaşmaya devam edeceğiz.

Portakal Çiçeği Festivali Ulaşım

Adana Car olarak biliyoruz ki gitmek isteyip gidemediğiniz bir festival olan Portakal Çiçeği karnavalına 2024 yılında yapılması herkesi mutlu etti. Peki, 2024 yılı portakal çiçeği festivaline nasıl ulaşım sağlayacağım? Adana Şakirpaşa havalimanını kullanarak ülkemizin dilediği bir şehrinden Adana’ya portakal çiçeği festivaline katılmak için gelebilirsiniz. 2024 Yılı Portakal Çiçeği Festivaline Tren, Otobüs veya kendi aracınız ile kolayca ulaşım sağlayacağınızı belirtmek isteriz. Yurt dışından gelmek isteyen misafirlerimiz için ise direkt yurt dışı uçuşları bulunan havayolunu kullanabilir veya farklı şehirlerden aktarmalı olarak şehre ulaşabileceklerdir.

Adana’ya geldiğinizde festival alanına gitmek aslında çok kolay, toplu taşıma araçları yanı sıra dilerseniz Adana oto kiralama hizmeti veren Adana Car firmasından bir araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Cazip kampanyaları ve fiyatları ile şimdi Adana araç kiralama fiyatlarını inceleyerek en doğru araç kiralama alternatifine rezervasyon yapmak için tıklayın>>

 

Portakal Çiçeği Festivali Ne Zaman? Portakal Çiçeği Karnavalı 2024 Ne Zaman?

Adana’da yapılan ve 2024 yılında onuncusu düzenlenecek olan Portakal çiçeği festivali Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

2024 Portakal Çiçeği Karnavalı Nerede Yapılıyor?

Portakal çiçeği karnavalı 2024 yılından Adana’nın Ziyapaşa caddesinde düzenlenecek kortej ile başlayarak yine şehir merkezin bulunan Merkez Park içersinde düzenlenecektir. Adana portakal çiçeği festivali 2024 konser bilgileri ayrıca yayınlanacaktır. Adana portakal çiçeği festivali 2024 programı kapsamında Haluk Levent konseri yapılmaktadır.

Portakal Çiçeği Festivali Nedir? Portakal Çiçeği Karnavalı Hakkında Bilgi

Portakal Çiçeği Festivali ilk olarak 2013 yılında yapılmış olup, Mart ve Nisan aylarında sivil sorumlulukla gerçekleştirilen sokak festivalidir. Adanalı iş insanı Ali Haydar Bozkurt öncülüğünde ve karnaval fikri sahibi olarak düzenlendiğinde ülkemizin ilk karnaval özelliğine sahip festival olma özelliğine sahiptir. "Nisan'da Adana'da" sloganı ile 2021 yılında dijital olarak düzenlenmiş olup 2024 yılında 12. Portakal Çiçeği Karnavalı olarak kutlanacaktır.

 

Portakal Çiçeği Festivali Nedir?

Portakal Çiçeği Festivali birçok festival gibi renkli ve hareketli bir şeklide gerçekleştiriliyor. Tam olarak şehrin merkezi konumlarında konserlerin gerçekleştirildiği, spor mücadelelerinin olduğu, bando gösterileri ile birlikte cıvıl cıvıl bir şenlik havası sunuyor.

Çeşitli yarışmaların yanı sıra sergi birçok kültürel etkinliğin oluşturulmasına da katkı sunuyor. Portakala Çiçeği Festivali içeriği ile birlikte bir bütünlük içinde programlanıyor. Bu sayede halkın katılımı da sağlanarak düzenli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Portakal Çiçeği Festivali Ne Zaman?

Uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen portakal çiçeği festivali 10’uncu defa düzenleniyor olacak. Yapılacak olan şenlik için özellikle seçilen tarih Nisan 2024 tarihleri aralığında düzenleniyor olacak.

Her sene yapılan şenlik ile birçok kişinin katılımı sağlanıyor. Alınan önlemler ve içerik detayları ile oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Düzenlenen tüm şenliklerde olduğu gibi Adana Portakal Çiçeği Festivali için çeşitli programlar gerçekleşecek. Adana portakal çiçeği festivali nerede yapılıyor? Şuana kadar Adananın en büyük parkı olan Merkez Park'ta yapılmıştır. 2024 yılında'da yine portakal çiçeği festivali Merkez Park'ta yapılacaktır.

Portakal Çiçeği Festivali Hakkında Bilgi

Adana denilince akla gelen ilk festivallerden biri olarak karşımıza çıkan Portakal Çiçeği Festivali renkli birçok gösteriyi sunuyor. Çeşitliliği ile halkın neşeli etkinlikler geçirmesine katkı gerçekleşiyor. Festivallerin ana unsuru portakal çiçeği olduğu için görsel olarak oldukça fazla karşımıza çıkıyor.

Portakal Çiçeği Festivali aynı zamanda detayları ile birçok kişinin dikkatini çeken bir etkinlik olarak belirlenmiştir. Hangi tarihlerde yapılacağı hakkında birçok araştırma yapılarak merak içinde beklendiği gözlenmiştir.

Adana Portakal Festivali

Adana Portakal Festivali detayları incelendiğinde her alanda kültürel bir müzik ziyafeti de ön plana çıkarılıyor. Kentin birçok yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken detayları günler öncesinden hazırlanan bir konsepte sahiptir.

Hava durumuna ve şartların elverişliliğine göre değişiklik gösterir. Değişiklik gösteren nitelikleri ile ön plana çıkarılan etkinlik rehberi katılım gösterecek kişiler için önemli bir seyre sahiptir. Yöresel birçok sunumun yapıldığı gözlenerek halk için farklı stantlar kurulur.

Portakal Çiçeği Festivali 2024 Programı

Adana Portakal Çiçeği Festivali detayları incelendiğinde şenlik havası tadında bir program oluşturulur. Katılımcıların ve izleyicilerin çeşitli beklentileri karşılanarak düzenlemeler yapılır. Sergi, konser, müzikal gösteriler gibi çeşitli programlar eklenir. Nisan 2024 Portakal Çiçeği Festivali için uygun görülmüştür. Portakal çiçeği festivali'nde neler yapılır? Adana portakal çiçeği festivali 2024 programı birçok yöresel yemekler, yöresel sanatçıların katılımı ile her yıl olduğu gibi çoşkuyla kutlanacaktır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?