Otomatik Vites Araba Neden Titreme Yapar

Otomatik vites araba neden titreme yapar? Otomatik şanzımanlı araçlarda vites değiştirirken klasik şanzımana göre farklı bir tasarım kullanılıyor. Adana araba kiralama firması Adana Car olarak müşterilerimize otomatik vites kiralık araçlarımız ile iligli bilmesi gereken bilgileri detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Bu sistemdeki bir takım olası sorunlar, aracın viteslerini değiştirirken titreşimlere ve sarsıntılara neden olabilir. Özellikle araç bir duraktan ve 1. vitesten 2. vitese geçerken veya vites değiştirirken titreşim gözlemlenebilir. Otomatik vites araba neden titreme yapar? Otomatik vites geçiş sorunu nedir? Otomatik vites kalkışta titreme nasıl olur? Otomatik vites geçişlerinde sarsıntı nasıl anlaşılır? Adana oto kiralama firması Adana Car olarak otomatik vitrs kiralık araçlarımız ile ilgili tüm bilgileri müşterilerimize aktarıyoruz.

Genel Bakım Sorunları 

Otomatik vites araba neden titreme yapar? Sorusunda motorlu araç sürekli hareket eden ve birçok görevi yerine getiren bir araç olduğundan farklı ortamlarda farklılık gösterir ve bu nedenle periyodik bakıma ihtiyaç duyarlar. Hemen hemen tüm sürücüler bakımın önemini biliyor olsa da, özellikle kullanılmış bir araba satın alırken bakımda boşluklar olabilir. Çünkü önceki araba bakımlarının kontrol edilmesi zordur. Bu bakım hataları genellikle büyük sorunlara yol açmazken, uzun süre gözetimsiz bırakılırsa şanzımanda vites geçişlerinde zorluklara ve dolayısıyla çalışma sırasında titreşimlere neden olabilir. 

Şanzıman Kulaklarının (Takozlar) İşlev Kaybı 

Otomatik vites araba neden titreme yapar? Sorusu araç kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Aracın birçok parçası olduğu ve hepsine etki eden kuvvetler olduğu için aracın parçalarını bir arada tutmak önemlidir. Aracın parçalarını yerinde tutmak veya birbirine bağlamak için birçok parça kullanılır. Genellikle araçlardaki problemler, bu bağlantı elemanlarının eskidikçe gevşemesi veya işlevini kaybetmesinden kaynaklanır. 

Aksamlar araç içindeki titreşimlerin sürücüye iletilmesini engelleyecekse, aşınma durumunda takozlar incelenmeli ve onarılmalı veya yeni takozlarla değiştirilmelidir. Bu modifikasyonu yaparken aracınıza uygun bir pabuç seçilmesinin önemli olduğuna dikkat edilmelidir. Uyumsuz bir pabuç da aracınızın titreşimlerini ileteceğinden, sorununuz çözülmeyebilir. 

Şanzıman Yağı Sızıntısı 

Otomatik vites araba neden titreme yapar? Sorusunda içten yanmalı motorlu araçlar büyük miktarda yağ tüketir. Kullanılan yağların amacı esas olarak aracın parçaları arasındaki etkileşimi en aza indirerek mekanik parçalar arasındaki sürtünmeyi azaltmak ve bileşenlerin ömrünü uzatmaktır. 

Aracın yüksek sürtünmeye maruz kalan bölgelerinde sürtünmeye aktarılan enerjiyi azaltarak verimi artıran maddeler olan yağlar, beklenmedik yerlerde sızdırdıklarında problemlere yol açabilmektedir. Aracın alt kısmında yağ sızıntısı varsa şanzımana temas etmiş olabilir ve şanzıman dişlileri yeterince bir arada durmuyor olabilir. Aracın alt tarafı incelenerek bu yağ kaçağı tespit edilip onarılabilir. 

Balata Aşınması 

Aracınızı uzun süredir kullanıyorsanız balataların yıpranması tamamen normaldir. Bu noktada conta yıpranır, vites seçimi ve değişiminden önceki kadar verimli çalışamaz. Özellikle bir numaradan iki numaraya geçerken anlaşılır bir titreşim oluşturarak sürücüyü rahatsız edebilir. Bu noktada mevcut contayı aracınıza uygun yenisi ile değiştirip bir süre üzerinde sürerek test etmeniz yeterlidir. Sorun ortadan kalktıysa, contayı değiştirmek yeterlidir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?