Kış Dönemi Araç Kiralama

Kış dönemi araç kiralama, Adana oto kiralama firması Adana Car olarak, kısa ve uzun vadede bir aracın kullanım haklarını satın almaya gerek kalmaksızın belirli bir ücret karşılığında sahip olmaktır. Adana araç kiralama için halihazırda bulunan günlük kiralama ve uzun dönemli kiralama olarak ayrılabilmektedir.

Araç kiralamaya olan ihtiyaç kış döneminde de büyük artış göstermektedir. Kış döneminde yapılmakta olunan araç kiralamalarında daha fazla dikkatli olmak gerekmektedir. Kış dönemi araç kiralama yaparken hava koşullarına dikkat etmekte büyük yarar olacaktır. Kış dönemi araç kiralamalarında en önemli nokta hava koşullarıdır. Kötü hava koşullarına meydan okuyabilecek bir araç kiralama gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde sizi zor durumda bırakabilen bir araç ile yolculuk yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Kış dönemi araç kiralamada bulunurken şirketler arasında fiyat karşılaştırmaları yapabilirsiniz. Bu daha uygun fiyatlı ve daha kaliteli firma ile iletişime geçmenizi kolaylaştıracaktır. Özellikle kışın yapılacak olan araç kiralamalarında buna dikkat edilmesi gerekmektedir. İndirimli fırsatlardan haberdar olmakta fayda olacaktır. Bu vesile ile özel teklifler ve indirimlere göz gezdirmiş olursunuz. Aracınızı uyguna kiralayabilirsiniz. Seçimde bulunduğunuz firmaya aklınızda bulunan ve cevaplanmayı bekleyen sorularınızı çekinmeden sormalısınız. Kampanyalar hakkında bilgi edinmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

 

Kış Dönemi Araç Kiralama Yaparken Nelere Dikkat Etmeli ?

Kış dönemi oto kiralama şirketi arayışındayken referanslı olan şirketler ile iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer herhangi bir bilginizin bulunmadığı bir şehirde araç kiralama gerçekleştirecekseniz rast gele arama kiralamada bulunmak yerine mümkünse eğer o şehirdeki tanıdıklarınız vesilesi ile araba kiralama şirketi bulmalısınız, bu daha rahatlatıcı ve güvenli olacaktır. Fakat yardımda bulunabilecek herhangi bir tanıdığınız bulunmuyor ise bir kasko acentesine gidip kasko şirketlerinin sürekli bir şekilde çalışıyor olduğu dürüst iş yapan ve güvenli baz alarak hareket eden kurumsallaşmış olan araba kiralama şirketleri hakkında bilgi depolayarak  işte kolaylığın kapılarını aralayabilirsiniz.

Araç kiralama pazarlarında küçük araçların fiyatları, büyük olanlara nazaran her vakit daha ucuz olmaktadır. Özellikle kış aylarında yapılacak olan araç kiralama işlemlerinde mutlaka küçük araçlardan yana tercihte bulunulmalıdır. Bu sizi soğuklara karşı daha da koruyacaktır.

Özellikle de internet üzerinden yapılmakta olunan rezervasyonlarda küçük araç seçiminde bulunarak bu durumu daha sonrasında avantaja dönüştürebilirsiniz. Çünkü firma elinde küçük araç bulunmadığı  bir durumda ücretsiz araç yükseltme tercihinden de yararlanma şansına sahip olabilirsiniz. Küçük araçların hem kullanılmasında kolaylık mevcuttur hem de park konusunda kullanıcılara büyük avantajlar sağlamaktadır. Yakıt tüketimleri de daha az olmaktadır. Küçük araçlar bu yüzden gayet ekonomik bir seçenek sunmaktadır.

Kış dönemi araç kiralama yaparken dikkate alınması gereklilik arz eden en önemli nokta klimadır. Klimanın ses çıkarmamasından ve konforlu olmasından emin olmalısınız. Kışın kullanımı fazla olduğu için size sorun çıkarabilecek bir klima sisteminin bulunmaması gerekmektedir. Klimaya kesinlikle dikkat etmelisiniz. Son konforda olması büyük fayda sağlayacaktır. Kış mevsimi araç seçimi konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken konuların başında kış lastiği olup olmadığıdır. Ayrıca aracın kış mevsimi için bakımının yapılıp yapılmadığı sorgulanabilir.

Araç kiralarken dikkate alınacak olan en önemli noktalardan biri de sigorta acentesinin kişisel otomobil politikasını kaplaması ya da kapsamamasıdır. Eğer kredi kartı vesilesi ile ödeme yapılmış ise sigortaya ihtiyaç duyulabilmektedir. Fakat sizin kişisel sigortanız bunu karşılamaya yetmiyorsa acentenin sunuyor olduğu sigortalardan yararlanabilirsiniz, bu mümkündür. Sigortası olmayan araç kullanımında bulunurken araca gelebilecek en ufak detaylarda dahi siz sorumlu olacaksınızdır. Sigortaların geçerli olabilmesi için çeşitli şartlar ve kurallar bulunmaktadır, bu hususları unutmamalısınız. Sürücünün kaza sırasında alkol ya da herhangi bir uyuşturucu madde etkisinde bulunmaması, yasal hız sınırlarını aşmış olmaması ve aracın karayolları dışında kullanılmaması gereklilik göstermektedir. Bunun aksi durumlarda sigorta şirketi ödeme gerçekleştirmemektedir. Araç kiralama şirketi tüm masrafları sizin karşılamanızı talep etmektedir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?