Kiralık Araçla Kaza Yapmak

Kiralık araçla kaza yapmak birçok rent a car firmaları tarafından kullanıcılara olumsuz olarak yansıyabilmektedir. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak kiralık araçlarımıza rent a car kaskosu yaptırıyoruz. Kiralık aracınız ile ilgili yapacağınız kiralama sözleşmesinde bu durumun olup olmadığı konusunu netleştirmenizde fayda vardır. Araç kiralamak giderek daha fazla ihtiyaç duyulan ihtiyaçlardan biri olsa da, ilk kez  araç kiralayanların sorulması gereken soru, kiraladığım araçla kaza yapsalar ne olacak? ? Bir sorusu var. Sizlere bu konu hakkında detaylı  bilgi vermek istiyoruz. Daha önce olduğu gibi normal araç kiralama yöntemine son verildi. Evet, bazı araç kiralama şirketleri hala eski moda bir şekilde çalışıyor olabilir, ancak genel olarak neredeyse hiç yoklar. Artık araç kiralama firmaları araçlarını  her şey dahil sistemiyle kiralamaya çalışıyor. Çünkü araç kiralayanların en büyük hobisi kiraladıkları araçlardan kazanç elde etmektir.

Kiraladığınız Araçtan Nasıl Kazanç Sağlarsınız?

Kiraladığınız araç uzun dönem araç kiralama şeklinde ise araç ile ilgili herhangi bir müdahalede bulunmazsınız. Kiralık araçla kaza yapmak yani aracın tüm bakımları, vergileri, lastik değişimleri veya benzeri ihtiyaçları firma tarafından karşılanmaktadır.

Araç kiralama 3 ay ile 12 ay arasında kiralanan tüm araçlar onaylı garanti kapsamında olup, kiralık Araçla kaza yapmak aracınızda herhangi bir sorun olması durumunda yedek araç temin edilerek güvence altına alınır, konforunuzun bozulmamasını sağlar. Alternatif olarak, kiralık araba verginizi düşebilirsiniz. Kiraladığım araçla kaza yaparsam ne olur? Sorunuzun cevabı bizim için çok açık.

Araç Kiralama Sektörü

Araç kiralama sektörüne bir bütün olarak baktığımızda burada boşluklar olduğunu da biliyoruz. Kiralık Araçla Kaza Yapmak Ancak geçmişte bu boşluklar doldurulmazken, şimdi şirketler tarafından doldurulmaktadır. Örneğin, sigorta, araba sigortası, kaza ve vergiler gibi avantajlar insanları araba kiralamaya motive eder.

Kiralık Araçta Yattı Parası

Kiralık araçta yattı parası rent a car firmaları tarafından mecburen talep edilen bir ücrettir. Çünkü aracın kaskosu da olsa büyük kazalarda aracın tamirat bedeli karşılansa da rent a car firması o aracı kiralanan gün dışında kullanamadığı ve çalışmadığı için aracın tamirat süresi boyunca yattığı gün sayısı kadar kiralama bedeli kiralayan kişiden tahsis edilir. Kiralık araçta yattı parası kiralama sözleşmelerinde yeralmaktadır.

Kiralık Araçta Tek Taraflı Hasar

Kiralık araçta tek taraflı hasarı kim öder? Kiralık araçta tek taraflı hasar dahi olsa araç rent a car kaskosu yapıldıysa kullanıcı tamirat için herhangi bir bedel öedemez. Sadece kiralık araçta yattı parası kullanıcıdan tahsis edilir. 

Kiralık Arabada Kazayı Kim Öder?

Kiralık araba ile kaza yaptığınızda aracın kiralık aracın kaskosu varsa tek traflı da olsa kasko sizi koruyacaktır. Ancak kiralık araçta kasko yoksa rent a car firması ile anlaşmalar doğrultusunda yapılan sözleşmeler işletilecektir.

Kaskosuz Kiralık Araçla Trafik Kazası

Kaskosuz kiralık araçla trafik kazası yaptığınızda kazanın oluş sebebi ve kaza raporunda kazanın hangi tarafın suçlu olduğuna bakılır. Kiralık araç ile kaza yaptınız ve %100 suçlu siz bulunursanız karşı tarafın hasarı aracın zaten zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanacaktır. Ancak kiralığınız aracın kaskosu olmadığı için trafik sigortası kendi aracınızı karşılayamacağı için rent a car firması ile yapılan sözleşmeler işletilecektir.

Kiralık Araç Kazası Durumunda Yapılması Gerekenler

Kiralık araç kazası durumunda burada önemli olan şirketin kurumsallığıdır.  Kiralık araçla kaza yapmak. Yani sözleşmenizde her şey dahil olduğu anlaşılırsa bu durumda kaza yapsanız dahi tüm sorumluluk firmaya aittir. Ancak küçük işletmeler bu şekilde hareket etmez. Kiralık araçla kaza yapmak. Büyük firmalar kiraladıkları tüm araçlarla müşterilerini memnun etmeyi amaçlar bu yüzden alkolsüz olduğunuz bir kaza durumunda aracı bir kuruş ödemeden yetkili servise bırakabilir ve tamir ettirebilirsiniz. Alternatif olarak size yedek araç tahsis edilebilir. Yukarıda kiraladığım araçla kaza yaparsam ne olur? Sorunuza cevap verdik. Buradan yola çıkarsak bir firma ile çalışmak her zaman avantaj olacaktır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?