Araç Kiralama Depozito Dolandırıcılığı

Araç kiralama depozito dolandırıcılığı nasıl yapılıyor? Araç kiralama depozito yöntemi ile dolandırılmamak için nelere dikkat edilmesi gerekir? Adana oto kiralama şirketi Adana Car olarak araba kiralama yaparken gönderilen depozitoyu dolandırıcılara göndermiş olabilirsiniz. Bu yüzden depozito göndermeden önce firmanın geçmişine bakmanızda fayda vardır. Son günlerde araç kiralama adı altında birçok dolandırıcılık yöntemleri tespit edilmektedir. Mağdurların şikâyeti neticesinde araç kiralama depozito dolandırıcılığı yöntemi de ortaya çıkarılmıştır. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak müşterilerimiz ile yaptığımız sözleşmelerin tamamı resmi ve yasal olarak yapılmaktadır. Araç kiralama yapmak isteyen kullanıcıların depozito verirken makbuz ve onaylı sözleşme almalarını öneriyoruz.

Birçok farklı yöntem kullanılarak mağdurlardan alınan kaporalar iade edilmemekte ya da kapora alınmasına rağmen araç teslim edilmemektedir.

Depozito Dolandırıcılığı Nasıl Oluyor?

Araç kiralama esnasında belirlenen depozito bedeli bir problem olmaması durumunda araç iade edilirken geri verileceği söylenmekte ve sözleşmede belirtilmektedir. Tamamen sözleşmeye dayalı yapılan işlemler ile kullanıcının güveni sağlanmaktadır. Araç kullanıcıya teslim edildikten sonra Gps sistemi ile aracın yeri belirlenmekte ve araca zarar verilmektedir. Kullanıcı aracı teslim etmeye getirdiğinde araçta hasar var denilerek depozito geri verilmemektedir.

Araç kiralama depozito dolandırıcılığı yöntemlerinden bir diğeri ise; araç kiralama siteleri kopyalanması yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. İnternet üzerinden araç kiralamak isteyen kullanıcılar sahte site ile iletişime geçmekte ve depozito ve kiralama bedeli verilen hesaplara yatırılarak aracın belirtilen adrese gönderilmesi istenir. Ancak araç gönderilmemektedir.

Araç kiralama süresi sonunda; araç teslim edilirken geri verilmesi gereken depozito, hafta sonu bankalar çalışmıyor ya da trafik cezası kontrolü yapıldıktan sonra verilecek denilerek kullanıcıya süre verilmektedir ancak bu süre sonunda depozito kullanıcıya iade edilmemektedir.

Kötü niyetli kişiler yeni yöntemler kullanarak mağduriyet oluşturmaktadır. Araç teslim alınırken ve sözleşme imzalanırken dikkatli hareket etmek mağduriyetlerin önüne geçmek için atılacak ilk adımdır.

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Araç kiralama depozito dolandırıcılığı yöntemlerine karşı oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde sitenin orijinal olduğundan emin olunmalıdır. Ödeme mümkünse araç başında gerçekleştirilmelidir. Ödeme yapılan hesabın, görüşülen kişiye ait olunduğundan emin olunmalıdır. İnternet üzerinden ödeme gönderilmesi yönünde yapılan talepler geri çevrilmelidir.

Araç kiralama işlemi bilindik firmalar ile gerçekleştirilmeli ya da onların tavsiye ettiği diğer firmalar ile gerçekleştirilmelidir.

Araç kiralama sözleşmesi yapılmadan önce araç oldukça dikkat ile incelenmeli ve mevcut hasarlar sözleşmeye ekletilmelidir. Bu sayede araç kiralamadan önce oluşan hasarlardan sorumlu olunmamaktadır.

Araç kiralama nedeni ile mağduriyet yaşayan ve dolandırıldığını düşünen bireyler hiç vakit kaybetmeden en yakın adli birime giderek suç duyurusunda bulunmalıdır.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?