Araç Çocuk Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç çocuk koltuğu alırken dikkat edilmesi gerekenler, özel araçlar günlük olarak en sık kullandığımız taşıtlardan biridir. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak özel olarak aile araçlarımızda çocuk koltuğu bulunmaktadır. Araçlarda güvenliğe önem verilmeli özellikle çocuklarında kullandığı bir araç ise güvenlik önlemleri maksimum seviyeye çıkarılmalıdır. Çocukların araç güvenliği denilince akla ilk gelen çocuk koltuklarıdır. Çocuk koltukları araç içerisinde çocuğun en güvenilir olacağı yerdir. Kendine özel emniyeti bulunan bu koltuklar herhangi bir kaza durumunda çocukların ciddi hasar almasını önleyecektir. Adana oto kiralama şirketi olarak çocuklu ailelere özellikle çocuk koltuğu olaran kiralık araçlarımızı önermekteyiz.

Aynı zamanda çocuklar oldukça hareketli olduğundan dolayı araç içerisinde herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için çocuk koltukları tercih edilmelidir. Aile ve çocuk her zaman ön planda olduğu gibi araçlarda da ön plana alınarak özel araçlarda çocuk koltukları mutlaka yer almalıdır.

Araç Çocuk Koltuğunu Neye Göre Almalısınız?

Araç içi çocuk koltuklarının birçok çeşidi ve modeli bulunur. Bu modeller markaya göre değişkenlik gösterebilir. Hangi markayı alıyorsanız alın çocuk koltuklarını çocuklarınızın yaş grubuna göre almalısınız. Araç içi çocuk koltukları yaş gruplarına göre farklı özelliklere sahiptir.

Bebek koltuğu 1 yaşında olan 8-9 kilo ağırlığında olan çocuklar için tercih edilir. Hareketli çocuk koltukları ise 0-4 yaş grubu için tercih edilir. Bu koltuklar için maksimum ağırlık 17 kilogramdır. Destek koltukları ise 4-8 yaş için geçerlidir. Destek koltukları için olması gereken ağırlık ise 28-30 kg olmalıdır.

Araç Çocuk Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç içi koltuk alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında özellikleridir. Marka seçimi yaparken çocuk koltuklarının hangi özelliklere sahip olduğu, dayanıklılığı ve garantisine bakılmalıdır. Araç içi çocuk koltukları belirli testlerden geçerek satışı yapılmaktadır. Çocuk koltuğu alırken koltukların güvenlik testlerinden geçip geçilmediğine bakılmalıdır.

Araç içi çocuk koltukları çocukların güvenliğini sağlamak için oluşturulduğu için koltuk seçiminde güvenirlik ön planda olmalıdır. Yaşlar aynı olsa da çocukların kiloları değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden koltuğun yaştan önce çocuğunuzun kilosuna uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Dikkat edilmediği taktirde çocuk koltuğu çocuğun ölçülerine göre büyük veya küçük geldiği için güvenliği tam sağlamayabilmektedir. Söz konusu çocukların sağlığı olduğu için araç içi koltuk seçimleri itina ile seçilip çocuğun kilo ve yaşı dikkate alınmalıdır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?