Adblue Nedir? Araç Kiralayınca Adblue Kim Doldurur?

Adblue Nedir?

Adblue nedir? Bir otomobil sadece bir araç olarak kullanılmaktadır. Ancak kullandığımız her aracı kendi amacımıza hizmet için kullanıyor olsak da araçlarımızın kimseye zarar vermemesi gerekmektedir. Otomobiller hem dünyamıza hem de çevremize ciddi zararlar vermektedir. Ancak bu gibi durumların önüne geçmek mümkündür.  Bunlarında belli başlı yöntemleri vardır. Adana oto kiralama şirketi Adana Car olarak Adblue talebinde bulunan müşterilerimize destek vermekteyiz.

Adblue yeni düzen dünya anlayışına büyük katkılar sunan ve sıfır atık projesinin temiz dünyanın mis gibi havaların destekçisi olarak otomotiv sektörünün bir çevre dostu olarak düzene hizmet vermektedir. Adblue olmazsa ne olur? Adblue nasıl doldurulur? Adblue araçlarda ayrı bir depolama tankında tutulmaktadır.

Özellikle dizel motorlu araçlarda atık gaz salımını düşürmeyi amaçlayan bir çözüm olarak üretilmiş bir düşüncenin somut hali olmuştur. Egzoz gazının içindeki azot oksitin yüzde altmış yedi oranında çözeltilmesini sağlayan adblue geleceğe katkılar sağlayacak oldukça önemli bir adımdır. Bu çözeltinin kullanımı Avrupa Birliği ülkelerinde mecburidir. Ülkemizde de bilinçli şekilde davranan hemen herkes kullanmaya başlamış ve kullanmayı amaçlamıştır. 

Ne İşe Yarar?

Adblue ne işe yarar? Özellikle motorlu dizel otomobiller egzoz gazını dışarıya zarar verecek şekilde atar. Bu da hem hava kirliliğine hem de zamanla tam da ozon tabakasına kadar zarar verebilir. Bunların belli tedbirlerini almak her bilinçli insanın da görevidir. Adblue bitti araç çalışmıyor ne yapmam gerekiyor? Adblue bittiğinde araçtan devre dışı bırakmanız yeterlidir.

Bu dünya hepimizin diyerek yenidünya düzeninde temiz hava sıfır atık dönemine girişen pek çok sektör gibi otomotiv sektörü de bu sisteme katkı da bulunmaya adblue ile girilmiştir. Otomotiv sektörünün bu adımı oldukça ses getirmiştir. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde adblue kullanımı mecburi hale getirilerek teşvik artırılmıştır. Adblue yerine su koymak bir çözüm olur mu?

Ancak adblue hakkında bazı bilinen yanlış bilgiler de mevcuttur. Örneğin; adblue bir yakıt ya da performans ürünü değildir. Performans artırmayacağı gibi yakıt tüketimini de düşürmez. Sadece azot oksil emisyonunu düşürerek atmosfere gönderilen zararlı gaz miktarını azaltır ve daha temiz bir hava için mücadele eder. Adblue hava kalitesini yükselten içeriğinde taksit olmayan en etkili çözümdür. 

Ne Zaman Doldurulur?

Adblue ne zaman doldurulur? Adblue ikaz lambası araçlarda mevcuttur. Bu ikaz lambası yandığı anda bu ürünün doldurulması gerekmektedir. Eskiden tır kamyon gibi araçlarda kullanılan bu adblue artık binek araçlarda da kullanılmaktadır. Deposu, yakıt deposu gibi mevcuttur. Hemen her petrolde adblue bulabilirsiniz. Petroller dışında yetkili servislerde bulmak ve doldurumu yaptırmak oldukça olağan bir durumdur.

Ancak adblue dolum işlemi oldukça kolay bir işlem olduğu için kendinizde satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sadece adblue depo kapağını açarak dolum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem esnasında aracın kapalı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir ve bunun dışında önemli rol oynamaktadır başka bir faktör yoktur.

Her 1000 km için bir litre adblue gerekmektedir.  Buradan hesap edecek olursak bir depo dolumu adblue aracımızın 10000-15000 km kadar temiz hava desteğine katkı sunacaktır. 

Araç Kiralayınca Adblue Kim Doldurur?

Araç kiralayınca Adblue kim doldurur? Adblue nerede doldurulur? Araç kiralama esnasında böyle bir ödeme söz konusu değildir. Ancak araç kiralandıktan sonra böyle bir arıza lambası yanar ise kiralayan kişi bu işlemi yaptırabilir. Ödemesini de daha sonra Araç kiraladığı yerden temin etme hakkına sahiptir.

Çünkü adblue dolumu Araç kiralama firmasının yükümlülüğü altındadır. Lakin böyle bir işlem gerçekleştirdiğiniz takdirde hem firmayı haberdar etmeli hem de adblue dolum fişinizi saklamanız gerekmektedir. Aksi takdirde sorunla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Adblue ışığı yandıktan sonra kaç km gider?

Normal durumlarda Araç kiralama şirketleri zaten bu ve benzeri sorumluluklarını yerine getirmektedir. Ancak olası bir adblue arıza lambası yanması durumunda da ilk olarak yapmanız gereken araç kiraladığınız firma ile iletişime geçmek ve oranın yönlendirmesi şekline bağlı kalarak hareket etmektir.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?