Mersin Kamp Yerleri

Mersin kamp yerleri, kamp alanları, kamp yapılacak yerler konusunda Adana oto kiralama firması olarak sizlere rehberlik yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda kamp kurmak; çadır, uyku tulumu, el feneri gibi ekipmanlarla deniz kenarı ya da ormanlık alanlarda konaklama şeklinde yapılır. Özellikle trekking, dağcılık gibi sporların ayrılmaz bir parçasıdır. Kamp için sporcu olmak şart değil. Tek kişi olarak, ailece ya da arkadaş çevresiyle de kamp kurulur. Kamp için Akdeniz ve Ege bölgesi muhteşem doğal güzellikleriyle bizi mest eder. Mersin kamp alanları şehir merkezi veya şehire uzak noktada olabilmektedir. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak kamp yapabileceğiniz en uygun aracı sizlere sunuyor ve bu konuda rehberlik yapıyoruz. Doğa turizm alanlarında kamp seçeneklerine göre kiralık aracınızı bu doğrultuda belirliyoruz.

Akdeniz bölgesinde Mersin kamp yerleri inanılmaz güzelliktedir. İklim itibari ile de Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları kamp için uygundur. Mersin ilçelerinde özellikle Anamur, Erdemli, Silifke, Taşucu, Gülnar ve Tarsus başlıca yerlerdendir.

Mersin Kamp Yerleri İçin Yapılacak Hazırlıklar 

Kamp için en başta gelen malzeme geniş ve ferah bir çadırdır. Bu çadırın büyüklüğünü kişi sayısına uygun olarak temin etmeniz gerekir. Bir diğer önemli malzeme ise uyku tulumudur. Mersin kamp yerleri arasında nereyi seçerseniz seçin mutlaka yanınızda polar bulunmalıdır. Hava şartları akşamları değişkenlik gösterebilir. Kaç gün kalacaksanız ona göre yiyecek hazırlığı yapılmalıdır.

Bunun için hazır konserve yemekleri tercih etmek doğru bir hareket olacaktır. Gittiğiniz yerde market bulunmamasına karşı tedbirli olunuz. Yanınıza  sıcak havada  muhafazası kolay olan kuru gıdalar  almalısınız. Kıyafet olarak ince ve pamuklu tercih etmek sizi sıcaktan korur. Güneş kremi kullanmak, güneşe fazla maruz kalmamak ve bol bol su içmek ihmal edilmemelidir. Kamp yerinde haşerelere karşı da losyon mutlaka bulundurulmalıdır.

Gidilebilecek Başlıca Mersin Kamp Yerleri Nerelerdir?

Çantamızı hazırladıktan sonra plan yapmaya ve yol haritası çizmeye devam edelim. Bu yazımızda seçebileceğiniz  Mersin kamp yerleri konusunda size fikir vermeye çalışacağız. Mersin' in Silifke ilçesinde Akyar koyu mavinin ve yeşilin tonları birlikte  sakinlik arayanlara hitap ediyor. Dikkat edilmesi gereken bir konu denizin birden yükselebilmesidir.

Yüzerken denizin berrak  ve masmavi olması ayrı bir  mutluluk veriyor. Fakat kayalıklara dikkat edilmelidir. Wc ve  duş alanı mevcuttur. İçme suyu olmadığı için tedarikli olunmalıdır. Bir diğer önerilen alan ise Yaraşlı Köyü sahili. Bu kamp alanı Gülnar ilçe sınırları içinde yer alıyor. Burada ise wc ve duş imkanı var fakat diğer market gibi ihtiyaçlarınızı temin ederek gitmeniz gerekiyor.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?